View Single Post
Old 11-05-2004, 07:16   #2
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel
Default Re: Hlazeni psa bez povoleni majitele. Jak se k tomu stavite

To, co popisuješ, Ali, je strašlivé. A je to klasická ukázka naprostého nedostatku výchovy dětí. Nechci, aby to znělo jako "... jó, to my když jsme byli malí ..." ale skutečně, nás už od dětských let vždy rodiče, školka i škola učila, že v prvním případě nesmíme hladit cizí psy a když, tak jen s dovolením majitele.
Dneska je taková "akčnější" doba a tak možná rodiče touží po tom, aby se dítě fyzicky se psem utkalo . Ale vážně. Mně je úplně jedno, co mi kdo řekne. Prostě mé psy si nikdo bez mého svolení nepohladí a když se o to pokusí, tak ho "ženu svinským krokem". A je mi úplně jedno, že jsem třeba označen za hulváta. Radši jsem hulvát, než abych měl případné problémy s pokousaným nebo poškrábaným dítětem. Naopak, pokud lidé přijdou a zeptají se, tak speciálně náš mladý Dany si nechá od dětí hodně líbit a tak si ho můžou hladit a mazlit se s ním.
Dobrou obranou proti těmhle natvrdlým rodičům a jejich dětem je i to, když řekneš, že pes má služební výcvik (policejní). To pak většinou napřažené ruce se rychle stáhnou zpět.
Pavel jest offline   Reply With Quote