Ali soucitim s tebou. V Cechach se mi to az tak casto nestavalo, aby se mi nekdo vrhal na psa, ale tady v Belgii uz se mi to stalo nekolikrat. Specialne deti se pririti s krikem: "pes, pes" a vrhnou se na Ciru a zacnou ji hladit. Rodice nereaguji, ale kdyby se pes ohnal, to by bylo revu. Ovsem odnesla bych to ja. Musim rict, ze i presto, ze vim, ze Cira je k detem desne tolerantni, maximalne jim olizne oblicej, tak me to hrozne stve. Vetsinou se snazim takovym momentum vyhnout, nekolikrat jsem i presla na jiny chodnik, kdyz jsem videla bandu rozjivenych deti, pripravenych se vrhnout na psa, jen jak se k nim priblizime. Mam za to, ze rodice tuto situace casto velmi podcenuji. Tady jsou psi, alespon podle meho postrehu, takovi jakoby "umeli". Tj. chovaji se vicemene flegmaticky, jsou totalne pratelsti ke kazdemu a ke vsemu a je jim proste vsechno fuk. Lide s tim zrejme pocitaji a nechaji deti, aby radily. Az pak ty deti narazi na nejakeho mene flegmatickeho psa, pambu jim pomahej a doktor at to dokaze sesit dohromady.
Na druhou stranu, pokud se me nekdo zepta, jestli je muj pes hodny a muze si ho pohladit, beze vseho jim to dovolim. Detem i dospelym, protoze to dela dobrou reklamu psovi i me, ze je vychovany a necha na sebe sahnout.
Nejvetsi legrace je, ze kdybych (tak jak to rika Pavel) tem lidem nejdriv rekla, ze pes ma sluzebni (policejni) vycvik, a pak jim nabidla, at si ho pohladi .. tak by to asi nikdo neudelal. Tady maji lidi predstavu, ze kdyz se pes uci kousat na rukav, je zly a to porad a na kazdeho. Takze lepsi je nechat lidi psa pohladit a pak jim rict, no a vidite, jak je hodny, a to ma policejni vycvik!

To jsou pak soky ..
Mirka