Цитата:
Сообщение от Gaga
 Monika, z doskoku czy nie jednak zakladam, ze ludzie czytajacy sa inteligentni  Uczyń , prosze zalozenie ze tak jest 
Jako i ja czynie 
|
Ok

Ja tam sie nie upieram, ze tylko jedna 'wizja' jest sluszna
Цитата:
Сообщение от Gaga
ja bym jednak odwrocila sytuacje.. moim zdaniem jednak jest to rzetelna informacja i tyle. Bardzo potrzebna bo porzadkujaca krazace opowiesci o uzytkowosci niektorych psow (Margo juz wspomniala o uzytkach bez zadnego egzaminu) 
|
Listy nie negowalam, tym bardziej ze jest ona potwierdzona konkretnymi dokumentami o zaliczeniu danego egzaminu / zawodow. A uzytkowe CzW, o ktorych piszecie (przydomek mnie nie interesuje) pozostawie bez komentarza ... Troche mi to przypomina sprzedawanie psow z rodowodami innej organizacji, a pozniej nowi wlasciciele sie dziwia, ze nie maja psa rodowodowego. Oby CzW taki los nie spotkal...
Цитата:
Сообщение от Gaga
To troche taka roznica jak w dogoterapii, kazdy pies, ktory przejdzie kwalifikacje, testy charakteru czy sie W OGOLE NADAJE do pracy z dziecmi.. juz jest okrzykniety psem dogoterapeuta.. mamy tego w Polsce tysiace !!! A przeciez zdal tylko kwalifikacje.. pokazal, ze nie zje dziecka, jes otrzaskany z konkretnymi sytuacjami i zachowuje sie normalnie.. nic wiecej 
|
Wiele psow dogoterapeutycznych, ktore pracuja z dziecmi od wielu lat tez maja uprawnienia zatwierdzone przez dana organizacje - wystarczy popatrzec ile jest organizacji czy stowarzyszen przygotowywujacych psy do pracy z dziecmi chorymi, niepelnosprawnymi. I kazda uwaza, ze u niej jest ok

Mialy wejsc przepisy dotyczace dogoterapii, ale szczerze mowiac nie wiem czy sa juz zatwierdzone odgornie czy nie