View Single Post
Old 24-04-2007, 17:28   #8
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Default Re: Polskie użytkowe CzW - spis

Quote:
Originally Posted by monikasz
Ok Ja tam sie nie upieram, ze tylko jedna 'wizja' jest sluszna
Dziękuje, dziekuje

Quote:
Listy nie negowalam, tym bardziej ze jest ona potwierdzona konkretnymi dokumentami o zaliczeniu danego egzaminu / zawodow. A uzytkowe CzW, o ktorych piszecie (przydomek mnie nie interesuje) pozostawie bez komentarza ... Troche mi to przypomina sprzedawanie psow z rodowodami innej organizacji, a pozniej nowi wlasciciele sie dziwia, ze nie maja psa rodowodowego. Oby CzW taki los nie spotkal...
Otóż to! O to własnie chodzi
Na ogol jakakolwiek weryfikacja jest dosc ciezka, wiec jesli juz ktos odwala te katorznicza robote i podaje nam wszystko na tacy to tylko sie cieszyc.. bo to wlasnie po to aby potem nie bylo rozczarowan

Quote:
Wiele psow dogoterapeutycznych, ktore pracuja z dziecmi od wielu lat tez maja uprawnienia zatwierdzone przez dana organizacje - wystarczy popatrzec ile jest organizacji czy stowarzyszen przygotowywujacych psy do pracy z dziecmi chorymi, niepelnosprawnymi. I kazda uwaza, ze u niej jest ok Mialy wejsc przepisy dotyczace dogoterapii, ale szczerze mowiac nie wiem czy sa juz zatwierdzone odgornie czy nie
Generalnie sama idea jest OK, wyglada na to, ze ludzie chca niesc pomoc i nieobce im sa problemy innych. Mysle jednak, ze i tych wolontariuszy powinna obowiazywac zasada "primum non nocere" a skoro swiadomosc jest jaka jest to niezbedne sa odgorne uregulowania prawne.
Co prawda odeszlam od tematu ale.. poniekad sie to wiaze

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote