Quote:
Originally Posted by monikasz
Ok  Ja tam sie nie upieram, ze tylko jedna 'wizja' jest sluszna 
|
Dziękuje, dziekuje
Quote:
Listy nie negowalam, tym bardziej ze jest ona potwierdzona konkretnymi dokumentami o zaliczeniu danego egzaminu / zawodow. A uzytkowe CzW, o ktorych piszecie (przydomek mnie nie interesuje) pozostawie bez komentarza ... Troche mi to przypomina sprzedawanie psow z rodowodami innej organizacji, a pozniej nowi wlasciciele sie dziwia, ze nie maja psa rodowodowego. Oby CzW taki los nie spotkal...
|
Otóż to! O to własnie chodzi
Na ogol jakakolwiek weryfikacja jest dosc ciezka, wiec jesli juz ktos odwala te katorznicza robote i podaje nam wszystko na tacy to tylko sie cieszyc.. bo to wlasnie po to aby potem nie bylo rozczarowan
Quote:
Wiele psow dogoterapeutycznych, ktore pracuja z dziecmi od wielu lat tez maja uprawnienia zatwierdzone przez dana organizacje - wystarczy popatrzec ile jest organizacji czy stowarzyszen przygotowywujacych psy do pracy z dziecmi chorymi, niepelnosprawnymi. I kazda uwaza, ze u niej jest ok  Mialy wejsc przepisy dotyczace dogoterapii, ale szczerze mowiac nie wiem czy sa juz zatwierdzone odgornie czy nie 
|
Generalnie sama idea jest OK, wyglada na to, ze ludzie chca niesc pomoc i nieobce im sa problemy innych. Mysle jednak, ze i tych wolontariuszy powinna obowiazywac zasada "primum non nocere" a skoro swiadomosc jest jaka jest to niezbedne sa odgorne uregulowania prawne.
Co prawda odeszlam od tematu ale.. poniekad sie to wiaze