plzenska zachranna stanice byla prvni kam jsem volal (no dobra, nejdriv 155 a pak 1180 :o), ale bylo to v nedeli 4.7. v 7 vecer, meli tam jen zaznamnik..
nasel jsem ho na navsi v nepomuku, male vesnici na hranici vojenskeho vycvikoveho prostoru jince v brdech, mistni mi poradili predat ho tamnimu hajnemu, ale dalsi byli presvedceni, ze ten ho "zastreli", coz by tam pry udelal kazdy, lisky jim chodi na slepice.. pro vetsinu lidi je to proste skodna!
protoze jsem byl pesky na vylete s vlcici pres brdy, nezbylo mi nez ho vzit s sebou.. hned v pondeli jsme zasli v pribrami na veterinu na weilovne, doktor lisacka prohlidl a dal mu neco na cestu.. vecer jsme dorazili domu a sli hned na rentgen, druhy den, v utery, na operaci..
lisacek ma podelne zlomenou stehenni kost a nekolikrat zlomenou panev.. krome toho ma srst slepenou asfaltem, zatim to jde dolu spatne..
ja to za dobry skutek nepovazuju, nedokazu si predstavit jine reseni takove situace.. kdybych ho tam nechal, dlouho by me trapily nocni mury jak asi dopadl..
takze se to tak nejak sebehlo bez asistence zachranne stanice, tudiz me to stalo a jeste bude stat na me moznosti hodne penez, coz bych nedelal, kdybych nebyl odhodlany se mu nadale venovat.. sice me samozrejme desi predstava, ze to nevyjde a bude se u mne trapit, ale nedokazu se ho vzdat, protoze je proste uzasnej! je to takova zmensenina vlka..
dokud se neuzdravi, tak to stejne jinak nepujde.. a i kdybych ho pak dal zachranne stanici a oni ho pripravili na samostatny zivot.. v prirode se dozivaji 2 - 6 let, v zajeti 12 - 14. je jasne ze to nejde srovnavat, svobodu nelze vyvazit peci, ale ja mam spis obavu z hloupych lidi a myslivcu.. a aut.. tim spis pokud si staci trochu na lidi zvyknout a pak se k nim jednou hlupacek priblizi..
jo a vcera papal syrovou tresku a hroznovy vino.. krmim ho z ruky, prsty, uz se naucil davat pozor na zoubky, je nadherne opatrnej..
diky vam vsem za nazor a za radu.. ted je mi jasny, ze jsem si pekne zavaril a ze to bude tezky.. rozhodovani a nejen to.. a taky ze problem souziti selmicek zatim nema smysl resit..
charlie
|