View Single Post
Old 30-06-2007, 00:02   #14
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Dam jeden przyklad- nie dla obalenia ani potwierdzenia teorii o nakrecaniu, po prostu : mamy psy rozne,w tym wilczaka i pokaz jak zainteresowac psa czym.. no zabawka powiedzmy. Sposob to wziecie zabawki, radosne bawienie sie nia tylem, bokiem do psa i w chwili gdy pies wykaze zainteresowanie- schowanie.. sytuacja ulega modyfikacjom w czasie aby dojsc do etapu kiedy wziecie zabawki spowoduje u psa zywe zainteresowanie. Oczywiscie w 99 % sposob dziaa, zabawka w reku i reakcja psa " pokaz, co masz? daj! ", reakcja u wilczaka " co masz? pokaz? aa nic? no to czesc "
Zgadzam sie z tym. Jabber na poczatku wlasnie tak robil. Czasami mnie olewal, nie biegl za zabawka, albo sie nudzil. Wydaje mi sie, ze w przypadku wilczaka aport zalezy baaardzo od nastroju i poziomu nakrecenia na zabawe. Jesli chce biegac bedzie i aportowal, ale jesli ma faze na filozofowanie - nie ma sily. I tym wlasnie rozni sie od Sabata - urodzonego aportera, ktory pobiegnie zawsze i wszedzie, bez wzgledu na pogode, godzine i nastroj.

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote