Quote:
Originally Posted by Mackie
5. napije sa z flase aj z misky, ale len si raz lizne za par hodin.. vidim na inych psoch, ze zakazdym ked idu okolo misky, tak sa napiju.. no aj my travime takmer kazdy den prechadzku pri rieke, tak tam to zrejme dobehne  do vody v takomto skupenstve je salena 
|
No tak to by som sa spolahla ze proste nema potrebu. Ono ten vlk v tundre tiez nema vzdy kazdy kilometer potocik...
Quote:
6. ako trestate tie potvory, ked ocividne vedia, ze nieco nemaju spravit, a aj tak to spravia? nezda sa mi, ze by islo o "nerespekt" ale obcas sa stane, ze to fakt prezenie (naposledy rovno pri mne vyskocila na kuchynsku linku a z pekaca chmatla kuraciu nohu.. este som sa ani nenadychla na nejaku reakciu uz ju ligla a isla na miesto - heh tam si odpykava "trest a ignoraciu" a tam uz nedostane bitku)
|
Juuj... No asi sa nenadychovat ale fyzicky ju sejmut. Vie ze nesmie, znamena ze netreba kricat fuj, rovno trest. Ak ju mas na dosah, tak buchanec, alebo ak sa podari tak chmatnut vo vzduchu, chvilu hore podrzat, potom na zem, pritlacit, proste ako ked velky vlk sejme maleho. Ak nie je nadosah, tak po nej hod co mas v ruke alebo poruke. Pripadne jej nachystaj pascu a bud pripravena. Reaguj uz ked vydis ze sa chysta, ale nie hlasom, ale fyzicky, pripadne obe naraz.
Ale pozor, ak naschval spravi nieco co vie ze nesmie ked sa nudi, alebo ziada tvoju pozornost, tak to treba naopak ignorovat, ak na nu nakricis, dosiahla co chcela - ma tvoju pozornost.
Quote:
7. ako vychovat.. rodicov  ked prideme na navstevu, je to katastrofa.. "nie, nekuskaj ma, ty jedna.. au au.. neskac bambulka" a potom ja dostanem krik, ze po nich skace a su celi doskriabani 
|
S rodicmi je to tazke. Ak zijes s nimi, velmi tazke. Ak nezijes, tak najtvrdsim riesenim je zakaz pristupu. Kamoska to musela urobit, ked jej mama nerespektovala jej zelania ohladne vychovy jej deti. System - ked ma nechces v tejto veci posluchnut, nebudes mat aspon prilezitost neposluchnut. To rodicov mozno urazi ale v konecnom dosledku si uvedomia, ze ty si samostatna bytost a musia aj oni respektovat tvoje zelania.
Ak s nimi byvas, tak jedine co sa da je povedat im, ze si za to mozu sami a ze ak mas mat zodpovednost, tak musis mat aj pravomoci. Pripadne daj ako priklad seba - ked teba vychovavali, museli robit to a to, alebo to nerobili a teraz maju co chceli...