![]() |
#1 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
w związku z rozpoczęciem kolejnego sezonu linienia, i gubieniem wyjątkowo, jak na Biesa, obfitej ilości futra, zastanawiam sie, gdzie mozna zgręplować i wyprać wyczesany pdszerstek mojego śmierdzącego brudasa - za pare lat i po paru sezonach mam szansę mieć po nim pamiątkę
![]() No, może nie sweter, a jakieś bikini, ale zawsze to coś Ktoś coś wie na ten temat??? Pytam na poważnie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
a u wujka google?
gdzieś kiedyś czytałem / czy był program w TV .cos mi tam świta..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Ja niestety nie pomogę, ale też jestem zainteresowana sweterkiem
![]() ![]() ![]() Nie będę tam jednak wysyłać; moje szaleństwo jest (na razie) umiarkowane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() szalone jesteście . ale pomysł świetny . sam mam kilka swetrów robionych domowe . tylko w naszych warunkach nie ma kiedy ich nosić ![]() jak chcecie moge Wam zbierać przez rok i wyślę na gwiadkę a i może ktoś jeszcze podejmie sie zbierania dla Was sierści . ![]() Myślę jeszcze że trzeba znależć jakąś góralkę , która bawi się w ełnę z owiec od A do Z . Sam w tamtym roku zbierałem sierść na ........... szopkę bożonarodzeniową dla wnusi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Distinguished Member
|
![]()
Muszę spytać moją babcię- kiedyś robiła nam skarpety z sierści swego mieszańca z podhalanem, niesamowicie ciepłe. I ja również zbieram sierść Loko w podobnym celu......
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
jakby ktos wiedzial cos, to ja tez sie pisze, choc klakow Ura nie zbieram, (ostatnio rzadko sie czeszemy on robi za mnie cala robote
![]() ![]()
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
W Niemczech widzialam takie psie swetry. Byly robione z podszerstka landserow, ale podobno nadaje sie wiecej ras. Do wyrobu swetrow uzywa sie mieszanki psiej i owczej welny (psia podobno nie daje sie zaplatac)...
Z tego co mowiono swetry FANTASTYCZNIE trzymaja cieplo i sa lepsze od welny owczej. Biorac pod uwage rozwiajace sie (ponownie) w Polsce rekodzielo to kto wie - moze udaloby sie kogos znalezc, kto by sie chcial tym zajmowac... Jakby co sluze OGROMNYMI ilosciami surowca.... ![]()
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Ja z kolei słyszałam, że na Litwie robią skarpety z psiego podszerstka. Najpierw pomyślałam, że to żart, ale szybko wyprowadzono mnie z błędu. Może zatem warto wejść w jakąś komitywę z naszym wschodnim sąsiadem i skorzystać z ich doświadczenia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Distinguished Member
|
![]()
W takim razie trzeba wywołać Daivę!
![]() Dzwoniłam do mojej babci- ona zbierała tę wełnę i zanosiła po prostu gdzieś w Goniądzu do jakiejś kobieciny, która ją przędła. Jak wrócę do Supraśla, to się za kimś takim rozejrzę, może akurat jeszcze bym tej zimy miała rękawiczki z wilczaka ![]() Last edited by Agnieszka; 26-02-2013 at 17:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|