![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Wiem, że w łódzkiem niektóre wilczaki trenują zaprzęgi
![]() dlatego sądzę, że nasza propozycja zainteresuje ich właścicieli, a także innych miłośników wilczaków, psów i w ogóle miłośników aktywnego spędzania czasu z psem ![]() Chciałam wszystkich bardzo serdecznie zaprosić do uczestnictwa w I otwartych zawodach psich zaprzęgów Dry Land - Spała, 21-22 X 2006r. Ta jesienna przygoda może stać się udziałem wszystkich, gdyż nasze zawody są zaliczane do Ligii Zaprzęgowej i do uczestnictwa w nich nie jest wymagane posiadanie licencji sportowej Polskiego Związku Sportu Psich Zaprzęgów. Wystarczy pies (nie koniecznie zaprzęgowy) chęci, wygodne buty lub rower i …odrobina kondycji. Przewidujemy starty w następujących dyscyplinach zaprzęgowych: wszystkie klasy psich zaprzęgów: A,B,C,D,… ,Bikejoring (na rowerze za psem) Kobiet, Bikejoring Mężczyzn, Cani-cross (bieg za psem). W przypadku odpowiedniej ilości zgłoszeń pojawi się osobna klasyfikacja dla juniorów. Co ważne -całe obozowisko: stake-out’y, start i meta, Wieczór Maszera i noclegi będą w 1 miejscu – na terenie ośrodka ZHP w Spale. Po zmaganiach zapewniamy dobrą zabawę na Wieczorze Maszera (ognisko, jadło, napitek…). Na miejscu będą czuwali lekarze oraz lekarze weterynarii. Wstęp na teren ośrodka ZHP i zawodów wyłącznie z psami posiadającymi książeczkę zdrowia,aktualne szczepienie przeciw wściekliźnie i chorobom zakaźnym. Po szczegóły zapraszam na stronę klubową: http://stake-out.org Organizator - sekcja sportu psich zaprzęgów „Stake-out” przy Chojeńskim Klubie Sportowym w Łodzi jest członkiem PZSPZ i ma licencję nr 24/06. Kontakt: [email protected] http://stake-out.org Jesli macie pytania, postaram się odpowiedzieć na nie tutaj. Jeśli znacie kogoś, kto byłby zainteresowany współpracą (np. ufundowaniem nagród dla zawodników) lub startem, prześlijcie proszę te informacje. Macie na na pewno wielu znajomych, którzy chcieliby spróbować takiej zabawy! ![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|