Ahoj,
u mé 8 měsíční čubinky se náhle objevila invaginace střeva /zasunutí střev do sebe/,dnes byla operována,střívka jí byly sešity k sobě,aby se tomu v budoucnu předešlo. Předcházelo tomu ve středu už od rána odmítání potravy,odpoledne už zvracení pěny,po napití vody do 1/4 hodiny vše zvrátila. Jely jsme na veterinu,byla jí píchnuta injekce protizvracení a protizánětu,prohmatána,nic se nenašlo. Ani RTG nic neukázal.V pátek kontrola a doporučena dieta. Odmítala mi pořád jíst,takže v sobotu už jsme akutně jely na veterinu na UZ,tam se objevilo na střevech něco. Ale dostala aspon výživu,byla zesláblá. Nemohli pořád přijít co to přesně je,až dnes ráno diagnostikovali 100% invaginaci. Problém je v tom,že to není primární problém,něco tomu předcházelo,ale neví se co. Krevní testy,Sono neukázaly žádné abnormality,krev měla v naprostém pořádku,při operaci se zdály zvětšená játra,takže bude biopsie. Z operace se zotavuje,proběhla v pořádku,ještě budou kapat výživu,ve středu si ji snad už přivezu domů. Máte někdo prosím nějakou zkušenost s výskytem tohohle onemocnění u svých nebo spřátelených ČV? postihuje to prý hlavně mladé psy a štěnata. Nikdy jsem o tomhle neslyšela a dost mě to celé vyděsilo,bez operace by umřela

...