![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Licho nie śpi...
|
![]()
Poniższy tekst proszę potraktować z przymróżeniem oka
![]() ![]() Jako świeżo upieczeni właściciele wilczaków, po miesiącach przeżywania chwil tych wielce radosnych jaki grozy jednogłośnie doszliśmy do wnosku, że ceny wilczaków powinny być wyższe kilakrotnie niż są obecnie. Już wyjaśniam z jakiego powodu, nadwyżka od obecnej ceny powinna wpływać na wspólne konto FPpW (Fundusz Pokrzywdzonych przez Wilczaki). Po udokumentowaniu fotograficznym i dokładnym dochodzeniu Komisji Śledczej (niekoniecznie sejmowej) Fundusz pokrywałby koszty zniszczonych sprzętów domowych (oraz samochodów) których wartosć przewyższa 1000,- , środki z Funduszu byłyby również przeznaczane na leczenie właścicieli którzy ponieśli uszczerbek na zdrowiu w wyniku posiadania wilczaka (głównie choroby serca i pobyty w zakładach zamkniętych). Kolejnym punktem finansowanym przez Fundusz byłyby materiały budowlane przeznaczone na remont domu/mieszkania po odchowniu szczeniaka. W skrajnych przypadkach finansownie kosztów wynajęcia mieszkania dla wyrzuconego z domu własciciela i oczywiście psa. Myślę, że to byłoby dobre zabezpieczenie dla nowych właścicieli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie rzecz biorąc: jestem ZA ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]() ![]() ![]() Pomysł jest bardzo...hmmm....zyciowy! I oczywiscie daje wiele nadziei na lepsze jutro! Oprócz wsparcia finansowego można organizowac równiez zajecia relaksacyjne, spotkania w grupach wsparcia itp. Winky |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Jak najbardziej popieram gromadzenie środków na funduszu, a zdjęcia zniszczeń dokonanych przez słodziaki powinny być wysyłane mailem do przyszłych właścicieli z adnotacją "Nie tylko szczeniaki niszczą - Dorosłe też potrafią!"
![]() Ps Czy są już propozycje wysokości składki?, bo ja reflektuję na wsparcie ![]() Foras zjada mi samochód ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wilcza Saga
|
![]() ![]() ![]() ![]() Jestem całkowicie za ![]() Czy fundusz pokrywałby także leczenie dla innych zwierząt pokrzywdzonych przez mojego psa? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
3 ladowarki telefoniczne - 300 zl
kapcie i buty - 250 zl kurtka wiosenna - 200zl poranny skok z podbiciem oka z radosci ze w koncu sie obudziles i mozna cie ponapastowac - BEZCENNE!!!! za reszte zaplaci fundusz pokrzywdzonych przez wilczaki ![]()
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() To jest swietny slogan reklamowy dla funduszu!!! ps.można to rozszerzyc na wszystkie wersje jezykowe wolfdoga! Wiecie ile byłoby chetnych! (no i kasy hi,hi) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Licho nie śpi...
|
![]() ![]() Nie myślałam, że będzie aż tylu chętnych ![]() Fofi ale on go zjada od srodka czy od zewnątrz? Bo mój "słodziak" póki co obgryzł siodełko w jednym rowerze a w drugim oponę. Nie lubi rowerowych spacerów. Samochodu się boi jak ognia. Dzięki Bogu... ![]() Quote:
Paweł - świetne!!! To jeszcze od strony psa. Pozbawienie sofy obicia - 5 minuty sam w ciemnym przedpokoju Zjedzone najlepsze buty - 5 minut łazience Demolka w łazience - 10 minut w kuchni. Widok miny pańci kiedy wchodzi do kuchni i widzi psa robiącego ciasto - Bezcenne! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Ja mam tylko jedno do dodania: będę SKARBNIKIEM
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
a ja chetnie udostepnie malucha do reklamy
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
[quote=anetawron;106009]
![]() Nie myślałam, że będzie aż tylu chętnych ![]() Fori ale on go zjada od srodka czy od zewnątrz? Bo mój "słodziak" póki co obgryzł siodełko w jednym rowerze a w drugim oponę. Nie lubi rowerowych spacerów. Samochodu się boi jak ognia. Dzięki Bogu... ![]() Foras zjada go na wszelkie sposoby ![]() ![]() ![]() ![]() A nasza lista wygląda tak: - nieoczekiwane pompowanie kół i wymiana wentylków - drobiazg - zjedzona tapicerka w drzwiach, dziury w zagłówkach i fotelach, pogryzione pasy bezpieczeństwa - z bólem ale przeżyję ![]() - złamana ręka - dobrze że tylko jedna ![]() - podbite oko - z radości, że wreszcie się widzimy po 2minutach - hura! ocaliłam zęby ![]() ![]() ![]() - szczęście z powodu posiadania nieobliczalnego wilczaka - BEZCENNE za wszystko resztę zapłaci.......................................... ................ Gaga ![]() - akceptacja wydatków przez prezesa i zarząd - ZBĘDNA |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]()
[quote=Fori;106016]
Quote:
Numer konta znajdziecie w innym wątku ![]() Rozumiem, że audyty też bedą zbędne? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Licho nie śpi...
|
![]()
Ja bym się na Twoim miejscu Gaga tak bardzo nie cieszyła bo coś mi się wydaje, ze wydatki znacznie będą przekraczać wpływy
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Distinguished Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
To jest nawet świetny pomysł, że też sama na to nie wpadłam! Czołg: - nie do zjedzenia przez psa ![]() - wszędzie zaparkuję i nic nie stanie mi na przeszkodzie ![]() - nikt nie bedzie śmiał zajeżdżać mi drogi bo mogę użyć broni ostrej i lufa nie będzie tylko ozdobą ![]() Tylko mała prośba do Skarbnika - przy składaniu zamówienia proszę o małą modyfikację i opony gumowe zamiast gąsienic! Żebym nie ogłuchła i nie musiała wyjeżdżać rok wcześniej na spotkanie wilczaków w Późnej ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
hmm ja mialam polowe auta rozwalionego
![]() ![]() ![]() i na dodatek....podbite oko, krew z nosa, ubrania z dziurami (inne liudzi tez to znaja), kabli od internetu, rower, buty....ale ech...i tak kocham wilczakow ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Taki zgrabny Rosomaczek chyba jest całkiem, całkiem? ![]() ![]() Daiva a Ty się nie chwal tymi fotami bo potem na Ściane Płaczu i Lamentu zostaniesz odsądzona od czci i wiary, za chwalenie sie tymi zniszczeniami ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 28-09-2007 at 22:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wilczy Duch
|
![]()
Hmm a przweciez ktos tu ma wtyki, jesli chodzi asortyment wojskowy, w tym i czolgi
![]() A wracajac do zniszczen,to kto jeszcze lata w jednej parze butow,bo wszystkie pozostale szesc par(kazdego rodzaju,w tym kapcie i wyjsciowe) zostaly wszamane w niecala godzine? ![]() ![]() ![]() tym bardziej podoba mi sie ten pomysl,bo po zrobieniu prawka,samochod jest w planach,a przeciez bedzie musial troche pozyc,by na te wszytkie wystawy dotrzec,by nie byc juz taka pijawka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
No pięknie! Turlałam się ze śmiechu!
(Ale pewnie nie będę się turlać jak moje wilczysko zje mi samochód) Na razie jeśli chodzi o zniszczenia to Mentallek ma ogromny pociąg do ogrodnictwa - poszły w diabełki rośliny doniczkowe: 2 draceny, 1 yuka, palma, bluszcz oraz pelargonie w ogrodzie i część róż (drań wsuwa płatki). Nici też w tym roku z wina (a taki nam wychodził pyszny Tokaj) bo kochaneczek zeżarł wszystkie winogrona (na zdrowie ![]() ![]() Fetyszysta? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|