![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Witam wszystkich serdecznie,
wiem, że o szczeniakach jest bardzo dużo tematów na forum, ale przez to ciężko znaleźć informacje podstawowe/ogólne. Wydaje się, ze klamka zapadła i zdecydowaliśmy się na zakup pieska. Na razie bedzie mieszkał w moim mieszkaniu w bloku, a w perspektywie roku czy dwóch przeprowadzimy sie do domu pod miastem. Chciałabym się do pryzjęcia psa dobrze przygotować, dlatego pomyślałam, że pomocne będzie zebranie informacji w jednym miejscu. O czym powinnam pamiętać przed wzięciem psa do domu? Co powinnam mu przygotować i na co w pierwszych dniach zwrócić szczególną uwagę? Planujemy przyzwyczajać psa do klatki, zatem już na początku będę chciała kupić klatkę. Wiadomo, że będą potrzebne miski, smycz, obroża/szelki, jakies zabawki. Plan szczepień powinnam chyba skonsultować bezpośrednio z weterynarzem (czy przy okazji możecie polecić kogoś z Warszawy, najlepiej z okolic Ursynowa/Mokotowa). Co z dodatkowymi badaniami? Wiem, ze warto prześwietlić stawy w celu zbadania czy są wolne od dysplazji, ale może powinno się sprawdzić coś jeszcze? W jakim wieku najlepiej przeprowadzić badania? Wybrałam już psie przedszkole, ale nie wiem kiedy najlepiej zacząć zajęcia. Teoretycznie im wcześniej tym lepiej, ale jak podejść do tematu kwarantanny po szczepieniach? W pierwszych dniach po przyjeździe psa planuję wziąć urlop z pracy. Możecie napisać ile dni powinnam posiedziec z pieskiem, aby powoli go przyzwyczajać do pozostawania samemu? Wiem, że temat przyjścia psa do domu jest baaardzo obszerny, ale jak byście byli tak mili i zechcieli podpowiedzieć conieco będę zobowiązana ![]() |
![]() |
![]() |
|
|