![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Zagadka Co to za pies??
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Wilk
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
A jakie są nagrody? Ja myślę, że wyżej uśmiecha się do nas Kondor z Krotkovskeho dvora, a pod spodem może to Aset?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
|
![]() Quote:
Quote:
Zgadujcie dalej zobaczymy kto trafi.
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
No wiesz Daniel, to mnie zaskoczyłeś, co do Kondora to była pewna, bo ma bardzo niespotykane umaszczenie głowy, które nazywam "na myszkę Miki", takie samo oko i ucho jak starszy pan na zdjęciu. Teraz to dopiero jestem ciekawa kto to taki. Czekam na wyniki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Tak ja vas prekvapim. Tento pes je sibirsky hasky s rodokmenem ! Je to chovny pes zijici v Nemecku.Jmenuje se Schiu-Yc Rotenstern Konigsborn a je velmi velmi zajimavy. Kdybyste nekdo chtel videt vice jeho fotek, mohu je poslat. Ale me by se jako ceskoslovensky vlcak libil. Urcite je hezci, nez nekteri csv. Ahoj Hanka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Husky?
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Tak, husky, no neni krasny?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
no i rozwiązana
![]() Hanka, to miała byc zagadka, jak widać z Danielem zabilismy wam niezłego klina, co? ![]() tak jak napisała Hanka, to jest rasowy SH - z rodowodem, Schiu-Yc Rotenstern Konigsborn, był na kryciu w hodowli Hercovsky Las w Czechach w 2003 roku, a te pod spodem to szczeniaki po nim ![]() Jest to pies nie z linii wystawowych, tylko starych, dobrych. uzytkowych, biegających i takich od jakich pochodzi wieksza cześc dzisiaj wyselekcjonowanych puchatków SH. Pies, ma w swojej krwi linie Igloopaka, w których czesto wystepuje takie umaszczenie - nazywane jest agouti. Ciekawskim, jak wyglądają inne haszczaki o takim umaszczeniu polecam strony: http://www.kossok.com/sibes/info/colors/colors.htm http://www.vargevass.com/websiberian...ed/colors.html http://www.huskycolors.com/agouti.html http://www.huskycolors.com/myshka.html szczeniaki miotu B tutaj: http://sweb.cz/harcovsky_les/ czy większośc psów z Jarvik kennel www.jarvik.dk pozdrawiam ewaka |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Tak promin, ja myslela, ze cekas, kdo to uhodne. Me se jeho barva hodne libi a sleduji stenata "B" Harcovsky les. Ale tata je stejne hezci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
A czy jest gdzieś inne zdjęcie tego psiaka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Już znalazłam - popatrzcie na to zdjęcie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
love and terror
|
![]()
Wow!
bajera! ile kosztuje taki szczeniak SH? tyle samo co CzW? Podoba mnie sie ![]() taki puchatek... i biegaja w zaprzegu?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Oj, nie wierzę, pewnie ktoś zrobił mały przekręt i dolał mu cześć kri karpakiego wilka... i to jest husky...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak zobaczyłem ta Fote u Ewy zaraz postanowiłem ja wkleic na wolfdoga prawda ze piekny ![]()
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Ale co Ty Margo, ja mam do Kondora sentyment straszny i bardzo mi się podoba - myślę, że Belindzie też przypadnie do gustu i będą prześliczne F-isie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Canis lupus
![]() Pisząc, ze jest to pies "nie z linii wystawowych, tylko starych, dobrych. uzytkowych, biegających i takich od jakich pochodzi wieksza cześc dzisiaj wyselekcjonowanych puchatków SH" nie chodziło mi o to, ze ten pies to jest puchatek ![]() Na szczęście oprócz wystawowych hodowców, ktorzy bardzo zmienili wygląd SH, byli i tacy kotrzy stawaili na użytkowość, a nie na wygląd, stąd wiele huskich z linii sporotwych, naprawdę zaprzegowych - ma dla niektorych nawet nieco "burkowaty" wygląd. Nie mający nic wspólnego z psami z wystaw czy Śnieżnych Psów" Ale de facto, to psy tego rodzaju co Schiu-Yc, były praprapraprzodkami obecnych showdogów SH. A co do psów Iglopaka - to biegają świetnie ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|