Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Sport i szkolenie

Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach...

Thread Tools Display Modes
Old 11-07-2010, 20:22   #1
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

Default Wytrzymalosci wilczakow + trening

Quote:
Originally Posted by Karina View Post
No to oczywiste, że muszą biegać Ale nasza sucz dość szybko się męczy Zwłaszcza w upale. Mam nadzieję, że kiedyś nabierze więcej sił Aha, mam pytanko - co sędzia miał na myśli "pisząc" w uzasadnieniu oceny "sierść nie do końca ukształtowana"?
Myślę, że to z wiekiem się wyrabia. Aresco co dzień coraz bardziej dorównuje Corze, której... niczym nie mogę zmęczyć. Czy to zabiorę ją na szkolenie, na rower (nawet w upał) - ona wraca do domu i jeszcze szaleje. Czasami to mnie wręcz przeraża, jak pomyślę, że i drugi wilczy będzie nie do zdarcia. A ostatnio i Resco wraca niczym nie zmęczony.

Jakieś dobre sposoby na pozbycie się nadmiaru energii u wilczaka? Bo nie dość, że wszędzie je zabieram, to przez resztę dnia bawią się ze sobą... I nic. Jutro pewnie znów do centrum miasta z którymś pojadę.

A żeby nie odbiegać od tematu wątku... Ogromne Gratulacje dla wszystkich uczestników, tym bardziej dla tych, którzy z czymś wrócili!

Louve jest offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules