![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Tmave Zlo
|
![]()
Chcialabym poprosic do tablicy wiedzacych. Cokolwiek.
![]() Mloda od samego poczatku warczy, jak ma cos cennego, a ktores z nas ja w trakcie memlania skarba glaszcze. Fonie mamy wylacznie podczas kontaktu fizycznego. Z oddawaniem nie ma problemu. Poprosze, to mam. Moj problem polega na braku zamilowania do demokracji, tzn. nie zycze sobie mruczenia przy kosci. Najchetniej dalabym w leb durnej suce ![]() ![]() Metoda "przyzwyczai sie" nie daje zbytnich efektow. Drepczemy w miejscu (Margo, widzialas w Lodzi). Karcac za warczenie najprawdopodbniej uzyskam 2 rzeczy: - strace te odrobine zaufania, ktora sie czasem objawia, - pies pominie warczenie i zareaguje gwaltowniej/aktywniej. Nie karcaz za warczenie: - nagradzama za nie? Czy samo to, ze zabiore lapska i dam jej spokoj bedzie wystarczajaca nagroda za nie-mruczenie? Bo jakos nie chce dopuscic do siebie mysli, ze ten typ tak mam i powinnam zadowolic sie faktem, ze oddaje, a jak nie bardzo chce oddac (nie mam lapowy w drugiej rece a cos jest nie tylko pyszne, ale i PYSZNE, to moge wlozyc lapke miedzy zabki i wyjac z paszczy (jeszcze?)
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|