![]() |
![]() |
|
Reklama i prasa Wilczaki w prasie, reklamie, teledyskach i telewizji (grające 'siebie' lub wilki). Artykuły i programy o rasie... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Padł pomysł: kalendarz z wilczakami. Trochę już rozkminiamy szczegóły na fb, ale ponieważ co wiele głów to nie jedna, zarzucamy temat pod obrady
Czasu mało, ale może się uda..... Wstępne zasady: kalendarz ścienny 12-stokartkowy /jako, że nadal mamy 12 m-cy/, Rybka podrzuciła inspiracją z kalendarza z 2009r, chcemy zebrać po 10zdjęć naszych psów, by charytatywnie Sssmok nam to poskładał wybierając najlepsze zdjęcia... Ponieważ jest końcówka roku, zaraz święta, więc chcemy kosztA ciąć, bo i tak jest na co wydawać bilety płatnicze. ![]() .... Ja to bym chciała na przykład, by na każdej stronie było dużo różnych zdjęć tak umieszczonych, że jak rok się skończy, to odetnie się sprawnie daty i zostaną same wilczaki. A wtedy je w antyramę i piękny przekrój rasy można zarzucić na ścianę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ja chętnie.
Proponuję, żeby Sssmok założyła maila, na którego będzie można foty słać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Fajny pomysl
![]()
![]() |
#4 |
Koneko-chan ^ ^
|
![]()
pomysł rewelacyjny
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
ha! Właśnie zaczęłam się zastanawiać nad wilkowym kalędarzem żałując, że widziałam nigdzie wilczakowego...A tu proszę. Jak najbardziej jestem za
![]()
![]() |
#6 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Adres: [email protected].
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Czyli po 10 fot swojego wilczaka??? Do kiedy słać???
![]() |
#8 |
Wilkokłak
|
![]()
I jaki rozmiar zdjęć?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
10 zdjęć niech będzie limitem. Jak ktoś ma np. 3-4 ulubione niech tyle pośle. Rozmiar- jak największy, myślę że poniżej 2 MB nie ma co schodzić. Z drugiej strony to kolaż, więc z RAWami nie ma co wyskakiwać.
Ale to Sssmoka "działka", więc poczekajmy co ona na to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Gdy Sssmok tu wpadnie, to się wypowie. Ja się zastanawiałam nad terminem i tą ilością zdjęć.
1. Dzisiaj jest 23.10..... może by te zdjęcia słać max. do 1.11.? ... Będą 4 dni wolne... Sssmok też musi mieć chwilę by przejrzeć na spokojnie wszystko i zrobić koncepcję /odrywanie się co chwila, to nie robota.../ 2. Czy z tych 10-ciu zdjęć będzie wybrane jedno? Czy to będzie zależało od ilości Chętnych na kalendarz? Bo jeśli będzie mało chętnych, to zapewne zdjęcia danego wilczaka znajdzie się kilka razy w różnych miesiącach, a jeśli będzie wielu chętnych to trzeba będzie wybrać po jednym-dwóch.... I jeśli jest podział na miesiące, to może niech każdy z nas-chętnych na wszelki wypadek śląc zdjęcia plenerowe zaznaczy, który miesiąc go najbardziej interesuje, by pasowało z tłem. Bo zdjęcia we wnętrzach, to nie problem. ![]() Piszę chaotycznie, bo się kompletnie na tym nie znam /i jeszcze parę godzin będę się budzić przy tej pogodzie/, ale może mnie jednak Ktoś zrozumie... ![]() ... Te wielkości zdjęć i nomenklaturę fachową, to poproszę w "ludzkim języku"..... bo tak nie bardzo wiem, czy to "RAW", to jakaś inwektywa cy co...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wilkokłak
|
![]()
Wg mnie RAWy odpadają z prostego powodu; nikt nie może wymagać od Ssmoka, żeby nam obrabiał nasze zdjęcia (pomijając sam rozmiar RAWów) i tak już będzie miała wystarczająco dużo roboty z przeglądaniem, wyborem i składaniem otrzymanego materiału.
Co do rozmiarów zdjęć - wszystko zależy, jaki duży będzie docelowy wydruk, ale zakładam, że fotki w kalendarzu nie będą rozmiarów plakatu, tylko raczej niewielkie, zatem z rozmiarami (i wagą plików) też wg mnie nie ma co przesadzać. Ale ostatecznie niech się wypowie Ssmok. Last edited by Grin; 23-10-2012 at 11:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Puchatku- RAW to taki format zdjęć, który robi się fajnymi aparatami. Zdjęcie w formacie RAW "waży" bardzo dużo i z takiej fotki możesz spokojnie wydrukować ogromny plakat ze wszystkimi detalami
![]() Ja na przykład taki plakat na którym Marti miętoli Sheya druknęłam jej pod choinkę ![]() Wzeszłych latach osoba, która składała kalendarz sama dobrała zdjęcia- miały podobną kolorystykę, w grudniu wszystkie wilczaki były na tle śniegu, w maju na trawce... Wszystko zależy chyba od zdjęć, jakie do Sssmoka wyślemy. Pamiętam, że w 2009 roku na jednym "miesiącu" było po 6-7 fotek. Zdjęcia były w ramce jak z polaroida, na dole był podpis co to za bury. Bardzo fajnie to wyglądało. Wilczaków było sporo, więc rzadko się powtarzały. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
*jpg, w miare duza rozdzielczosc, max. 5mb, moga byc obrobione, bez ramek, dluzszy bok min. 1000px.
Jesli macie zdjecia innych psow jak np. szasztin, to wysylajcie rozne - byle byly dobrej jakosci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Ja ogarne foty w weekend i postaram sie co fajniejsze puscić Ani . Nie tylko Imbusowe!
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
a dałoby radę limit zwiększyć do 13
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
A czy "Lisiak Czechosłowacki" tez może się znaleźć w kalendarzu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Właśnie, bo to ma być kalendarz wilczaków.
![]() ... Chociaż...... gdyby tam się znalazł pewien przedstawiciel saalków, to ja bym nie miała nic "na przeciwko" takiej wisience na torcie..... oczywiście wiadomo, o którego Pana Psa "mnie się rozchodzi"....... ![]() Ale jeśli go nie będzie, to se jego zdjęcie druknę i dokleję... ... Wonderfull Wolf ES -zrobisz precedens ze swoimi super zdjęciami, zrobią to następni..... a kilku super fotografów wśród nas jest.... ![]() Wszystko zależy od: ilości chętnych na kalendarz, ilości zdjęć, ilości przedstawicieli burych na zdjęciach. Dla mnie osobiście, im więcej zdjęć tym fajniej, ale decyzję o wyborze zostawiamy Sssmoczycy... ![]() ... I jeszcze chyba istotna kwestia formalna -dając zdjęcia nie swoich psów wskazana chyba by była pisemna zgoda opiekuna psa na umieszczanie takich zdjęć. "Strzyżonego Pan Bóg strzyże"..... ... CZY KTOŚ MA PÓŁ-"CHARYTATYWNĄ" DRUKARNIĘ? Potrzebujemy Człeka o wielkim i litościwym sercu, który by z nas nie zdarł......... ... Rybka -dzięki! ![]() Last edited by Puchatek; 25-10-2012 at 12:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Distinguished Member
|
![]()
Świetnie, że pomysł ożył. Prześlę zdjęcia Loko. A czy - sentymentalnie - Vargusia też mogę dać?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |