![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Jak to zrobic bez stresu?
![]() Reguly kazdego kraju: ![]() zaczynam ja: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
LITWA
zeby miec Ml.Ch-po litewsku JCH musi pies dostac: 3 tituly w klasie mlodziezy to znaczy: JN albo LT JN albo Kl.JN od dwoch roznych sedziow. JN-mozna dostac na krajowych wystawach LT JN-mozna dostac na miedzynarodowych wystawach Kl.N-mozna zdobyc na klubowych wystawach Ch Litwy-LT CH: 1 wariant pies musi dostac minimalne 3 tituly LT CAC od dwoch roznych sedziow (w tym przypadku jeden z nich pies musi dostac na miedzynarodowej albo klubowej wystawie) 2 wariant pies musi dostac 5 titulow LT CAC na krajowych wystawach od trzech roznych sedziow. od pierwszego do ostatnego LT CAC muszy odplynac jeden rok i jeden dzien |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
LATVIA
zeby miec Ml.Ch LV-LV JCH musi pies dostac: 3 tituly w klasie mlodziezy to znaczy: JCAC. Jesli pies ma JCH kraju FCI w dniu wystawiania, on dostaje LV JCH, kedy zdobywa 1 LV JCAC. Ch Latvia-LV CH: 1. pies musi dostac minimalne 3 tituly LV CAC od trzech roznych sedziow. Tituly mozna dostac na wystawach krajowych, miedzynarodowych, klubowych. 2.CAC dostaje tylko jeden pies i jedna suka. Do poruwnania o CAC idzie psy, ktore w swoich klasach zdobyli CQ-Quality Certifikate 3.Jesli pies, ktory juz ma 2 CAC dostaje 3 CAC, no jescze nie ma terminu 52 tygodni od 1 zdobycia CAC, on idzie do dalsziego konkursu, ale CAC dostaje drugy pies , ktory ma CQ. 4.jesli pies ma CH innego kraju (w FCI) w dniu wystawianie sie, on dostaje LV CH majac 1 CAC. od pierwszego do ostatnego LV CAC muszi odplynac 52 tygodnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
po estonski nie umiem, ale wedlug jednej znajomej, kotra mieszka w Estonii
ESTONIA zeby miec Ml.Ch EST-EST JCH musi pies dostac: 3 tituly w klasie mlodziezy to znaczy: JCAC. Ch Estonia-EST CH: CAC dostaje tylko jeden pies i jedna suka. Do poruwnania o CAC idzie psy, ktore w swoich klasach zdobyli CQ-Quality Certifikate jesli pies ma CH innego kraju (w FCI) w dniu wystawianie sie, on dostaje EST CH majac 1 CAC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
po finski tez nie umiem, ale wedlug to co wiem:
FINLANDIA zeby miec Ml.Ch FIN-FIN JCH musi pies dostac: 3 tituly w klasie mlodziezy to znaczy: JCAC. Ch FINLANDIA-FIN CH: CAC dostaje tylko jeden pies i jedna suka. Do poruwnania o CAC idzie psy, ktore w swoich klasach zdobyli CQ-Quality Certifikate jesli pies ma CH innego kraju (w FCI) w dniu wystawianie sie, on dostaje FIN CH majac 1 CAC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
z EStonia i Finlandia wiem dokladnie ze takim sposobem (1 CAC) CH mozemi dostawac my z Litwy, bo mami podpisana umowe z nimi.
a jak z krajow, ktore nie maja umowy nie wem, ale jesli ktos zna wencej-prose podac informacii o tym p.s. czekam na inne kraje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Wolfin, wielkie dzięki! Dla nas to bardzo ważne informacje, bo chcielibyśmy w tym roku pokazać się właśnie na Litwie.
Zanotuję sobie w takim razie zasady, i spróbujemy, może nam się uda zdobyć CH LT. Zatem do zobaczenia na wystawach, Alakra |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Distinguished Member
|
![]()
Alakra, a kiedy planujecie jechać, bo my w tym roku też chcemy (jak dobrze pójdzie, to raz).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Agnieszka-to donas-na spotkanie i wystawu.
jak ty, mieszkasz w Bialymstoku i nieprzyjedzesz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Margo, Przemku, podaj cie dla mnie biednej, oddalonej od rodziny wilkow
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Jeszcze kwestia terminów (bo planowaliśmy coś w wakacje, bo przed byłoby ciężko). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
od pierwszego do ostatego LT CAC musi uplynac rok i jeden dzien to znaczy, zeby Varg zdobyl LT CH ostatni LT CAC on musi dostac posle 2006 08 06 (pierwsza twoja wystawa na Litwie-Trakai) ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Distinguished Member
|
![]()
O kurcze, a ja byłam pewna, że pół roku!
![]() To w takim razie nie wiem ![]() Aha, ale dzięki, że napisałaś, bo tak to bym się nie zorientowała ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
No widzisz-ja tak i myslaliam ze nikt nie czyta co jest napisane
![]() i uf, czesze sie z tego ze napisalam ten post-bo juz nie jeden polak by sprobowal zrobic LT CH szybcej niz to mozna zrobic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Distinguished Member
|
![]()
Tzn. to, że niby po pół roku już można robić CH na Litwie, bo ja sprawdzałam już gdzieś w zeszłym roku.., ale nie wiem, czemu źle
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
no niewiem niewem
![]() chodzi o to ze wiem cto juz nie jeden polak zgloszyl psa, przyjiechal na wystawe zeby po pol roku zdobyc ostatny LT CAC, zdobywa jego i...okazuje sie ze bez sensu to zrobil, bo potrzebuje jscze pol roku i jescze 1 LT CAC. o i widzisz jak wazno jest czytac dokladne regulaminy kazdego kraju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Distinguished Member
|
![]()
Wiesz co ja muszę poszukać, gdzie tak przeczytałam, bo to może po prostu w sieci jest zła informacja podana, skoro już nie raz Polacy się mylili?
Zaraz poszukam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
ok czekam, bo to jest wazne zeby potem nie miec klopotow
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Na tej stronie:
http://beagle.aspweb.cz/Champ.aspx znajdziecie informacje jak robi sie championaty w roznych krajach....
![]() |
#20 | |
Moderator
|
![]() Quote:
czy to dotycza tylko krajowych wystawcow? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|