![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Wilczy Duch
|
![]()
Tak mnie troszke zastanawia,jako ze kazdy wie iz Czestochowa najubozsza w wilczaki nie jest kto bedzie na wystawie w ta niedziele,w Czestochowie? My z Ishtarka napewno sie stawimy i mam nadzieje na jakies spotkanko
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wilcza Saga
|
![]()
Ja z Cora podejde zobaczyc inne wilczaki
![]() Udzialu nie biore bo nie wiem czy jest klasa dla Cory odpowiednia(4 miesiace) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
love and terror
|
![]()
klasa baby.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wilcza Saga
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Distinguished Member
|
![]()
Dzika w sensie bojaźliwa? Skoro mieszkasz w Częstochowie, to masz chyba aż nadto dużo okazji, żeby małą brać do miasta, na rynek, czy coś innego, żeby się oswajała....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wilcza Saga
|
![]()
Od kiedy skończyła kwarantannę po ostatnim szczepieniu wychodzę codziennie, ale bardzoooo... powoli się oswaja.
![]() Musi więcej z ludźmi i innymi psami przebywać, psów już prawie się nie boi. Mój największy problem to to że gryzie po rękach i ciężko jej wytłumaczyć żeby przestała. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
To chyba problem kazdego wilczaka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wilcza Saga
|
![]()
To nie muszę się martwić
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wilcza Saga
|
![]()
I jeszcze jedno...jak mam reagować kiedy mnie gryzie i jak ją oduczyć???
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Distinguished Member
|
![]()
A w jakich to się dzieje sytuacjach? Kiedy siedzisz, czytasz, czy też może karmisz ją lub gdy się bawicie?
A odnośnie przebywania z ludźmi i psami, to super sprawą są szkółki lub przedszkola dla psów, gdzie psiaki mogą wzajemnie się poznawać, sprawdzać różne "zachowania" itd., a także mieć bezpośredni kontakt z wieloma obcymi osobami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wilcza Saga
|
![]()
Siedzę,bawimy się i kiedy chce ją po prostu pogłaskać
![]() O przedszkolu myślałam dzisiaj zamierzam zadzwonić, ale można dopiero po 21. Niestety nie będę mogła często z nią chodzić bo niedługo do szkoły ![]() Cora ma 4 miesiące |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wilczy Duch
|
![]()
No to jak spotkamy sie na wystawie to cos pomyslimy i popatrzymy nad tymi jej zachowaniami
![]() a teraz mozesz mloda zglaszac w klasie baby,jest do 6 miesiąca ,a potem klasa szczeniąt ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wilcza Saga
|
![]()
A czy w klasie baby musi coś umieć?
Wrzucę parę fotek: http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/subcat/1/8079/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Kasia, na wystawe Core wez, ale z zalozeniem, ze jak calkiem odmowi wspolpracy to sobie pojdziecie. Wez smaczki albo zabawke ( co tam Cora lubi) i sprobuj jej pokazac, ze wystaa to NIC zlego. Bo przeciez tak zadna krzywda psu sie nie dzieje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Tmave Zlo
|
![]()
Co do gryzienia: spróbuj poczytać książki p. Mrzewińskiej. Z rzeczy dostępnych od ręki - forum belgowym lub onkowym jest jej pamiętnik z początków z Raszką. KOPALNIA wiedzy! Miłej lektury!
PS Nie przytaczam tu tych sposobów bo jestem zdania, że WARTO przeczytać całość.
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wilczy Duch
|
![]()
I dobrym sposobem przekonania psiaka do ludzi jest wziecie czegos dobrego,co lubi,badz nie karmienie go rano zbyt obficie i na wystawie proszenie znajomych lub nawet obcych by sprobowali przekonac psiaka do siebie,zeby chcociaz zechciala ich powachac,wowczas maga dac jej smakolyk i poglaskac,wowczas beda jej sie dobrze kojarzyli...Ale sa rozne na to sposoby i na kazdego psa dziala co innego
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wilcza Saga
|
![]()
Shaluka byłaś na tej wystawie??? Bo cię szukałam ale nie znalazłam
![]() tak w ogóle to późno poszłam tam i chyba już pojechałaś do domu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wilczy Duch
|
![]()
Bylam,ale dotarlam baardzo pozno( mialm potworne perypetie na drodze,poczynajac od pomylonych pociagow,konczac na samobojcy,ktory rzucil sie pod pociag ktorym jechalam,co zaowocowalo 4 godzinnym opoznieniem bo trzeba bylo czekac na policje i wogole..),kiedy sie zaczynaly konkurencje finalowe,a ze sedzia byl wczesniej uprzedzony o zaistniales sytuacji zgodzil sie mnie ocenic i Ishtarka zdobyla BOB-a z ocena doskonala.. Ehh spewnoscia rychle nie zapomne tej wystawy.............
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wilcza Saga
|
![]()
No to tym razem się nie spotkałyśmy...
![]() GRATULACJE dla Ishtar ![]() |
![]() |
![]() |