![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Witam,
dla rozładowania atmosfery pytanie do SPECJALISTÓW " jak duże mogą być różnice pomiędzy szczeniakami z jednego miotu jeżeli chodzi o wagę" czy możliwa jest różnica połowy masy w wieku 2 miesięcy?? Czy występuje u wilczaków coś takiego jak "dominacja wilczych genów " wpływająca na wygląd części miotu ??
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
co widzialam we moich 3 miotach to pieskti troooche ale malo sa mocnejsze niz suki, i w kazdym miocie ja mam 1 psa gyganta
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
No to chyba myślimy o czymś innym Daiva,
TZN połowa waży np 5 kg a druga połowa 2,5-3 . Polowa wygląda jak wilczaki , a druga mniejsza jak maluchy szpica lub podobnej rasy , bardzo wicze z innym wlosem
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
I takie przypadki sa mozliwe - choroby jak herpes, leptospiroza itp nie tylko dziesiatkuja mioty, ale takze u szczeniat, ktore przezyly postawiaja czasem "slady" w postaci uszkodzen narzadow wewnetrznych (serce, nerki, uklad nerwowy, itp) co moze powodowac wolniejszy rozwoj. Z Twojego postu wynika, ze miot moze miec dwoch ojcow - tak, to tez jest mozliwe.... czesc szczeniat moze byc po jednym, czesc po drugim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Sariel a czy można zobaczyć gdzieś chociaż zdjęcie tego miotu ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
zdjęcie nie jest moją własnością więc niestety nie mam prawa go publikować,
Z tego co wiem to szczenięta były i są zdrowe zarówno większe jak i mniejsze , więc powód może być taki jak podała Margo tj większa ilość rodziców, coć kto tam wie czym natura może nas zaskoczyć Aneta, no jaki Sariel ??? ![]() Pozdrawiam
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Kołomyju z głowy robisz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|