![]() |
![]() |
|
Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Member
|
![]()
Sorki, wyszłam "z ram"
![]()
![]() |
#42 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Nie no poprostu bomba
![]()
![]() |
#43 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
CIRI Wilk z Polskiego Dworu ['] Last edited by btd; 24-03-2010 at 22:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
VIP Member
|
![]()
Forumowicze zostali z taką informacją o Iminie:
Quote:
Tymczasem okazuje się, że jest czas na "peany na cześć", a na zwykła informacje brak.. nie wiem już czego. ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 24-03-2010 at 22:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Distinguished Member
|
![]()
Nie znam Ewy Stelmachowskiej, ale musi być człowiekiem bez serca, skoro potrafiła zamieścić na WD fotki rozbawionego, wesołego jak szczeniaczek psa, który został wcześniej uśpiony za plecami hodowcy...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
VIP Member
|
![]()
Wybaczcie, ale dzieki Grzeskowi mam juz pelniejszy obraz calej sytuacji... Olga sie nie wypowie, bo w najblizszym czasie bedzie nieosiagalna.
Historie Imina wiekszosc z Was pewnie juz zna, bo chyba nie ma lepszego przykladu jak mocno zepsuc psa moze 'spec' od szkolen. Wlasciciele Imina trafili chyba na najgorszego typa - ktory potrafil psa szkolic jedynie "lopatologicznie". Niestety wilczak to nie ON - gdy "pan szkoleniowiec" przestal sobie radzic oddal go wlascicielom jako psa "nie nadajacego sie" do szkolenia. Niestety nie ma czegos takiego jak odpowiedzialnosc szkoleniowca za zle wyszkolenie.... A akurat to jego powinno sie uspic. Potem bylo juz tylko gorzej... Gdy Grzesiek przyjechal do nas z Olga i Iminem na calej szyji bylo mozna wyczuc rany. Pies rzeczywiscie byl trudny - psychike mial tak zniszczona jak tylko bite psy miec potrafia. Gdy pies trafil do nowego domu wydawalo sie, ze bedzie juz dobrze. Olga wydawala sie byc dla niego idealna wlascicielka. Z Honey tez sie od razu zaprzyjaznil. Niestety z psem dostala tez jego przeszlosc. Imin mial wyskoki - byl mily i posluszny, aby niedlugo potem zaatakowac. Okazalo sie, ze problem nie byl jedynie w wychowaniu. Dowiedzialam sie, ze Olga byla z psem u wielu specjalistow, mial robione przeswietlenia i jeszcze jakies badania. Mial krwiaki w mozgu i straszne blizny na czaszce (niestety mozna bylo tego oczekiwac biorac uwage jak byl "wychowywany" i "szkolony"). W takim wypadku i tak bysmy nie poradzili. Ruda Desensky tez zajmuje sie jedynie zle wychowanymi psami (po przejsciach). W niektorych wypadkach nawet on nie pomoze... Mam jedynie zal, ze o tym wszystkim czlowiek dowiaduje sie metoda szokowa... Wiem, ze kilka osob wiedzialo, ale nie chcialo sie "mieszac"... Wiem, ze czasem atmosfera na forum jest taka jaka jest i latwo zaakceptowac, ze niektore sprawy to "skrzetnie ukrywane grzeszki o jakich sie nie mowi". Teraz wiem, ze slowa Grzeska nie bylo zbyt szczesliwie dobrane, bo on pomagal jedynie przy przeprowadzce Imina do Czestochowy - a to sie wtedy udalo. Potem drogi jego i Olgi sie rozeszly. Wybaczcie wscieklosc, ale czlowiek wolalby wiedziec o takich sprawach, tym bardziej, ze jedyna osoba, ktora powinna dostac lopata jest szkoleniowiec... ![]() PS. Zdjecia Grzesiek dodal na prosbe Olgi, aby pojawily sie na forum jako pamiatka po Iminie. Robione byly rok temu... Choc przez chwile Imin mial szczesliwe zycie... ![]()
![]() |
#48 |
Moderator
|
![]()
Margo, tak, i jak okazuje sie trudno jest informowac czlowieka o psie, zapomniajac "kocham ciebie, nie kocham", bo lepej to wpisac do tekstu o bohaterskej pracie przy pomocie dla innego psa.... czym dalej tym mniej wierzie w niektore liudzie to ze one maja dusze...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Dziękuję Margo.
Rozumiem wkurwienie i negatywne emocje, ale super że przeszłaś nad nimi i wyjaśniłaś wszystkim jak było. Super i dziękuję bardzo za to. Tylko znowu - czemu musiał pies cierpieć :-/
![]() |
#50 |
love and terror
|
![]()
Jak to czemu? Bo czlowiek jest glupi...
Biedny Imin-mam nadzieje, ze za Teczowym Mostem jest mu znacznie lepiej... |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Distinguished Member
|
![]()
Abstrahując od sprawy Imina, chciałam uprzejmie zauważyć, że Grzesiek nie mógł dodać fotek, bo podobno jest zabanowany?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
love and terror
|
![]() Quote:
(tzn z konta zony, kto dodal inna sprawa) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
Ale nie znam historii Imina od poczatku, czemu sie tak wszystko popieprzylo.
![]() |
![]() |
#54 |
Senior Member
|
![]()
Napiszę kolejny raz z konta Ewy.
Zrzekając sie swoich praw do psa na Olgę zastrzegłem w umowie, że nic z psem nie może sie stać bez porozumienia z Hodowcą. Nie byłem właścicielem psa i nie ja go wychowywałem. Informację taką mam od niedawna i zostałem zapewniony, ze o tym fakcje byli informowani właściciele i nie chcieli psa znać, jak i Hodowca, który nie odpowiadał. Poczta czasami idzie na spam i to może być problem. Imina dałem jako przykład zachowania w odniesieniu do Cara. Czy w tym przypadku się sytuacja nie powtórzy to tego nikt nie wie. Proszę również nie mieszać w to mojej byłej żony , a tym bardziej wypowiadać się pod jej adresem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Senior Member
|
![]()
Rozumiem już co się stało! Dobrze Margo ze to wyjaśniłaś .Dzięki Ci.
Tak mi żal Imina - nie zasłużył na to co mu ludzie zrobili. Pamietam jak dzis - chcielismy wziąc Imina - ale po rozmowach z Margo zdecydowalismy się na Iduna ( Imbusa). Potem Wiurka - pierwsza włascicielka Imina pisała do nas czy nie chcielibyśmy zamienić sie i wziąć Imina. Teraz dotarło do mnie że ten sam los mógł spotkac Imbusa ![]() Niech Imin biega szczęśliwy za Teczowym Mostem[*][*][*]
![]() |
#56 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
[*] [*] [*] [*]
Zal, ze kolejny brat odszedl od nas w tak bezsensowny sposob ![]() Calej sytuacji nie skomentuje, bo jest po prostu zenujaca, a ja mam na dzisiaj dosc zenady... |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
I jeszcze żal Margo, że o odejściu 'swojego' szczeniaczka nie dowiedziała się w godny sposób, od właścicieli przed lub choćby i po smutnym fakcie, tylko z przypadkowego maila. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Ja jeszcze.
Tylko Margo stanęła tutaj na wysokości jak się dowiedziała jak było, reszta pojechała standardowo 'jontek łap za widły toż to ogr' i jak wyszło że ogr nic złego Iminowi nie zrobił, to udaje że nic nie zrobili. Dlatego Margo mimo że najczęściej się nie zgadzamy : ![]()
![]() |
#59 | |
Licho nie śpi...
|
![]()
[*] szkoda, że tak się historia Imina skończyła...
![]() Ale jeszcze raz zacytuję: Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|