![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Chtěla jsem se zeptat,mám dva čsv 9.měs. a 3letého psa ,ten starší když jsme si ho přivezli tak se léčil z psincového kašle.Pak jsme si pořídili dalšího , zhruba po půl roce a po 6 měs. měli oba opět psincový kašel, nejdříve ten mladší a pak to chytil starší pes.No a pak hned zase to od toho staršího chytil ten mladší.Nyní uběhli 4 měsíce a májí to oba znovu,ale v takovém hrozném stavu ještě nebyli,ten starší v kuse zvracel a byl tak slabý že se motal,tak skončil na injekcích. A ten mladší do dneška pouští moč a dnes dobírají antibiotika.Doba léčení u nás trvá většinou tak Dva týdny. Je normální ,aby to měli tak často a tak dlouho ? A čím mu pomůžu ,aby nepouštěl moč a nechytali to tak často? Vzorek moči byl u veterináře v pořádku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Not so Junior Member
|
![]()
Tady mne napadá... Proč jste je dávno oba nenaočkovali?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Prý očkovaní psi to můžou chytit taky ,je to pravda? Každopádně až se z toho dostanou a zesílí tak je nechám očkovat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
bydlíme od Romany 20km , psy mám proti kašlíku očkované permanentně a vždy, když se dozvím, že na cvičáku kašlou psi, tak vím, že za pár dní to mám i já doma. Ale je fakt, že jen tak "lehce". Občas je slyším zakašlat nebo když některej táhne na vodítku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Tak to se vyplatí,než aby to mělo takovýhle průběh jako teď ty mí psi.Počkám tak měsíc ,až budou v pohodě a jdem na očkování
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Nase Alina chytla psincovy kasel na cvicaku. Byla ockovana. Ptala jsem se veterinare, jak to ze to vubec chytla a bylo mi receno, ze vakcina proti psincovemu kasli neni uplna, cili funguje jen na nektere typy kasle. Navic pry je ucinna zhruba jen pul roku.
Nastesti i tak se vytvori nejake protilatky, takze Alina kaslala jen sem tam, nezvracela ani se nemotala, proste melo to lehky prubeh. Dostali jsme od veterinare antibiotika na tyden a tim to skoncilo. Druha fena byla tez ockovana ve stejnou dobu, a ani to od Aliny nechytla, ale pravdepodobne proto, ze uz byla na antibiotikach kvuli necemu jinemu. Od te doby (bylo to na podzim) holky nemely nic, nevratilo se to. Je mozne, ze ten psincovy kasel nebyl u vas doleceny a proto se vraci. Zalezi taky asi na tom, jak jsou psi ubytovani - kdyz jsou ve vlhku a chladnu (typicke podzimni pocasi) tak se to pry siri rychle a casto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|