|
![]() |
#1 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Nie wiem, czy dział pasuje i czy temat nie dubluje istniejącego [szukałam, ale nic nie wyskoczyło], a bardzo mnie nurtuje, jak to wilczakowcy są nastawieni do sprzątania po psach?
![]() My sprzątamy od początku i w 99,9% sytuacji. Zostawiam sobie 0,01% na przypadki losowe i coraz bardziej irytują mnie ludzie, którzy nie sprzątają. Szczególnie, że w Warszawie można zgodnie z przepisami sprzątać również do zwykłych koszy... Od razu napiszę, że zbieramy zwyczajnie przez woreczek, a korzystamy z woreczków dostępnych w Ikeii. ![]()
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Nie mam nic do sprzątania i do sprzątających bo to jest w porządku ale czy ty przypadkiem gorzej zanieczyszczasz środowiska niż ta pozostawiona kupa używając woreczków
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Aneta,, mała -1,5 kg???
![]() Rozmawiacie o koniach czy psach? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Aneta - tak woreczek może nie jest najbardziej ekologiczny, chociaż są też foliowe biodegradowalne, więc i na takie argumenty znajdzie się kontrargument. Problem pojawia się w mieście, gdy trawnik jest już tak obsrany, że żeby sprzątnąć po swoim psie trzeba zrobić slalom między minami. Na tych trawnikach bawią się dzieci, a i człowiek może by chętnie zasiadł w cieniu lipy, gdyby nie to, że strach siadać. Nie mówiąc o zapachach wczesną wiosną podczas roztopów albo teraz w lato... Spotkałam się też ze stwierdzeniem, że z koszy śmierdzi, jak się po psach sprząta, więc od razu mówię, że nie wiem kto się inhaluje zapachem z koszy na śmieci, a dwa woreczek z kupą ja zawsze zawiązuje na supeł i po kłopocie.
Przypominam także, że nie sprzątniecie po psie grozi mandatem od 50 do 200 złotych. o kilku przypadkach takowych mandatów słyszałam i mam nadzieję, że będzie ich więcej, bo to co uchodzi wśród łąk, pól i lasów w mieście niekoniecznie przystoi.
![]() |
#5 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
My sprzątamy po Ciri. Plastikowy składany kupozbieracz i woreczki. Zbieram, zawiązuję na 2-3 supły i wrzucam do najbliższego kosza. Niestety u mnie na osiedlu te małe kosze przy ławkach są dosyć rzadko opróżniane, no ale to już nie jest mój problem. Najwyżej w taką gorącą pogodę wydzieli się do woreczków trochę metanu i będzie bum
![]()
![]() |
#6 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
A u nas, odkąd jest Baaj przybyło koszy
![]()
![]() |
#7 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/10,...15_kg_kup.html
![]() I jeszcze: http://miasta.gazeta.pl/warszawa/5,9...zdjeciach.html Baaj był głośny, narwany, ale medialny. Chętnie udzielił wywiadu do radia, na komendę. Zaskoczył też kilku ludzi, że jak to nie zjada... ![]() Ja kamer nie lubię, ale słuszna sprawa, więc się skusiłam. Jutro będziemy w Wyborczej. ![]()
![]() |
#8 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Super :-D Tak trzymajcie
![]()
![]() |
#9 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Tylko mam nadzieję, że nastepnym razem piekielna piosenka nie będzie leciało w kółko, bo Baaj jak ją słyszy, to mu już powieka lata... Bidaka ustawili obok tablicy i pstrykali mu zdjęcia, ale nie był sam.
![]() Obstawiam jednak, że śpiewał jako jedyny pies.
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
u nas w niemczech tez czeba zbierac, jak sie zostawi i tego przylapia to jest drogo! za pierwszy raz jest jeszcze tylko 60 euro a od drogiego przylapania moze byc jeszcze wieksza kfota do placenia! wiec i my sprzatamy grzecznie w miescie!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wiewiórka Wredna
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Thread Tools | |