|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zdravim milovnikov CsV.Mam uz dva tyzdne psika,teraz ma 4 mesiace.Je to sice dost,ale nemam s nim nastastie ziadne problemi a nicoho sa neboji,ako by sa dalo ocakavat.
Trapi ma niekolko otazok...vysia mu konceky usi,kedy sa to napravi?Ak sa to vobec napravi?Je to chyba?Kedy sa mu vyfarbia ocicka?Kedy je vhodne zacat s vycvikom?Uz sme zacali s povelom-ku mne-myslim ze ho chape aj obcas posluchne,ale iba ked ho nic extra nezaujma.A nakoniec,nema problem s cudzimi ludmi,ale ja by som chcel psa,ktory do dvora cudzich ludi nepusti,zmeni sa este tato jeho povaha?Mala by sa,ze? Dakujem za pomoc,nech uz sa bude tykat cohokolvek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj Tomáš,
ja bývam pri Trnave (Suchá nad Parnou). Mám 3 Československých vlčiakov. Ak sa Ti bude chcieť, môžeš prísť a popýtať sa čo budeš chcieť. Ondrej |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
No ahoj,my sme spolu asi aj telefonovali.Zhanal som vlca po celom slovensku.Nuz,ak budem mat niekedy cestu okolo tak sa isto zastavim.Ale to netusim kedy.A nevedel by si mi takto povedat?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Já jsem taky začátečník, ale pro začátek je nejlepší přelouskat toto forum a knihu od J. Jedličky a p. Ing. Hartla. Tam se o československém vlčáku dozvíš poměrně dost. Aspoň tedy základ.
Ty konečky uší nevím, jestli by měly stát všem psům v tomto věku, ale většině 4měsíčních ČV co jsem viděl touto dobou už stály. To by spíš záleželo na tom, čím krmíš. S očima je to u každého psa jiné. Některým se mění postupně, některým ze dne na den a některým zůstanou tmavší. Je tu na toto téma taky diskuze. S výcvikem je vhodné začít píše se od tří měsíců, ale prakticky je nejlepší začít hned jak ho poprvé vezmeš ven. Zrovna přivolání je nejtěžší, ale nejdůležitější cvik. Zkoušet povel ke mně, když víš, že ti pes nemusí přijít je špatně. Musíš udělat všechno pro to, aby ti pejsek přišel Když vidím, že se mu nechce, pronesu něco v tom smyslu, že by si mohl pohnout a jdu na druhou stranu. V momentě kdy přiběhne, tak velká pochvala. Když pes přestane mít snahu chodit dobrovolně, je dobré pomoct si učením přivolání na stopovačce. Štěně ČsV asi hlídat nebude nebo aspoň ten můj to nedělá. Já jsem popravdě rád, že ten můj s lidmi vychází tak dobře. Časem se to může změnit. Toto plemeno ale nepatří zrovna ke klasickým hlídačům, avšak už jsem viděl pár takových, kteří hlídali. Jejich výhodou je ale to, že kdo přijde a uvidí je, velmi si rozmyslí, jestli má jít za plot. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
...nevím, nakolik se to dá zobecňovat, ale asi každý pes aspoň trochu hlídá, pokud mu někdo vleze na pozemek..zvlášť, když nikdo není doma. Měli jsme křížence RW a NO..nejlepší pes, co jsme kdy měli, naprostý pohodář, hodný, kočky ho mohly kousat do nohou..měl i zlé zkušenosti ale se všemi živými bytostmi vycházel. Rodina byla samozřejmost. Nicméně, děda měl něco vyzvednout u nás doma, když my tam nebyli. A ejhle..zvoní telefon a děda volá, že pes ho nechce pustit do bytu a natvrdo na něj vrčí. Podotýkám, že se oba velmi dobře znali.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Zatím jsem neviděl čistokrevného ČsV, kterému by nestály v dospělosti uši. Takže s tím bych se netrápil. A pokud jde o výchovu a výcvik, především by Ti měl poradit chovatel Tvého psa, protože ten zná rodiče a ví, jaké problémy s povahou by Tě mohly čekat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Nezačíná přezubovat? Ty uši mu teď mohou trochu padat kvůli tomu. Zkus přidávat do krmení sulc z vepřových nožiček.
Hlídat pejsek určitě začne, ale až v dospělosti. Teď je to ještě štěně a pokud by reagoval na cizí agresivně, tak by to naopak znamenalo nějaký problém. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Dobrý den, chtěla bych taky přidat nějaký ten příspěvek. Mám své první ČV, jmenuje se Bhrigu Vlčí legenda a je mu rok a půl. Jako štěně jsme chodili mezi lidi pejsky, snažime se cvičit. Podotýkám že to není můj první pes. Povely zvládá jaksepatří a čím je starší tak mi přijde že už se i snaží a baví ho to ale horší je to s jeho agresivitou. Nevím jak je to možné, ale nesnese se s žádným psem. Fenky ještě jakžtakž ale pokud jsme na procházce a někde za plotem běhá jiný pes tak je konec...vrčí, štěká a nemít svých 63kg tak ho asi neudržím..bohužel snažím se ho to odnaučit ale pořád marně. Tak samo lidi. Byli jsme už i vykázání z kruhu neboť zavrčel na rozhodčího. Lidi se mu přestávají líbit. Ohledně hlídače mu nemůžu nic vytknout protože vlézt někdo do zahrady tak z něj asi nic nezbyde. Odmalička vyrůstá s retrívrem který bude mít v červnu 2 roky a sním je kamarád ale samozřejmě že žárlí. Mám obavy hlavně co se týče bonitace a s výstavami to taky vidím bledě protože jsem studentka a platit za výstavy ze kterých nás stejně vykážou donekonečna nejde. Jestli máte někdo nějakou radu poraďte prosím, jestli lze s takovým psem něco udělat. Mezi námi (rodinou) je uplně milý hodný, lísá se, mazlí, je hrozně milý. Cizího člověka k sobě pustí, ten si ho pohladí a v zápětí po něm vyjede. Nevím no. Děkuji za každou radu. Radka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
No, zdá se mi jako úplně typické čévéčko. Jako mladý pes,který konečně začíná dospívat. Nezbývá, než se aspoň co nejvíce snažit jeho dominanci potlačovat. Musíte počítat s tím,že jako dospělý si nebude hrát s ostatními psy a vy jej budete muset po celý život hlídat. Prostě čévéčko. Tohle by se ale měl dozvědět každý zájemce o štěňátko už od chovatele. Bohužel ale často tohle neví ani chovatelé, protože sami vlastní jen jednu fenku.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ale tak to zase jo, vím o tom že jsou takoví, hlavně mě to přesvědčilo v tom že každé čvčko je uplně jiné v povaze. Ty psy miluji, s Bhrigem jsme fakt tým. S tou dominancí máte pravdu protože jako každý puberťák zkoušel i grázloviny na mě ale jelikož jsem měla už dva ovčáky a vychovala je, tak vím že na mě si nepřijde a jakžtakž vím jak na něj. ale hodně čtu a snažím se nedělat chyby protože přece jen výcvik ovčáka a čvčka je podle literatury a rad jiných a podle toho co zažívám JINY!Uvidime, snad se mi podaří něco s ním udělat..pokud máte nějaké rady RAĎTE PROSÍM! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
Na výstavách by se pes měl chovat v mezích slušnosti. Opět platí, že rozhodčí - chovatelé čsv tyto projevy často tolerují. Pes ale nesmí v žádném případě napadat. Ani lidi ani ostatní vystavované psy. Takže jak bylo výše uvedeno, tlumit dominanci. Last edited by CDaniela; 22-04-2009 at 22:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Teď zní tvůj dotaz úplně jinak. Pes není dominantní ale hodně nejistý. Nedůvěřuje lidem a volí svůj způsob obrany - útok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Já jsem se neptala jestli je dominantní ale jestli je možné že se brání protože se bojí. Vůči psům dominantní je ale to je u čvčka přece normalní akorád u každého je to v jiné míře. Ohledně těch lidí nevím, někdy to vypadá jakoby chránil mě a někdy jako sebe. Je ještě mladý tak snad se to ještě nějak změní.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
len preco stale hovorite o "tlmeni dominancie"
dominantny pes si nepotrebuje nic dokazovat, byt agresivny a skakat do druhych psov, to potrebuje len pes, ktory si sebou nie je isty a toto je sice csv, ale hlavne pubertak, a tak to treba aj brat, skusa, co si moze dovolit, tak mu to netreba tolerovat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Mackie, velice se mýlíš. Ty jsi nikdy dominantního psa neměla, že? nemyslím nejistého. myslím normálního nebo velmi dominantního.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
http://www.tobrok.sk
|
![]()
Radka má doma to isté ako ja...
Ale tiež som počula také, že dominantný pes je vyrovnaný a nič si dokazovať nemusí... ![]()
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
Zdravím,
tohle je můj první příspěvek, tak na mě buďte hodní ![]() Chci se zeptat, jakým způsobem trestáte nebo usměrňujete zkraty Vašich vlčounů? Pravidelně zkratuje každý den navečer. Dám příklad: jdu si po zahradě, zezadu do mě skočí Chelsea, štípne mě do zad a běží pryč ![]() ![]() Snažím se ho odehnat, odstrčit, ale útočí čím dál víc. Neví, že už si hrát nechci a že mě už fakt štve ![]() Většinou to končí tím, že odcházím pryč, nebo ho zřežu. Nic jiného, žádné zakleknutí, držení tlamy, vytahání za kožich a podobné věci nepomáhá. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Sofča taky takhle blbne, ale většinou, když je nevyběhaná, má moc energie. Přesně jak píšeš, chce si hrát. Tak si s ní většinou aspoň chvíli hraju. Když to nejde, tak jí řeknu důrazně DOST!. Ale to už má tak trochu naučené..právě skrz držení tlamy apod. Snažila jsem se ji tak nějak "uzemnit", když na ni přišli tyhle hrátky v nevhodnou dobu. Ale rozhodně jsem ji nebila-neřezala. Spíš se ji snažila uklidnit..hladit, položit na bok a mluvit na ni,když byla byť chvilku hodná, tak chválit..Pak se to nějak vytratilo, stejně jako krokodýlí chování apod. Ne zcela, to bych ani nechtěla, ale už má cit a ví co a jak. Dříve když moc stiskla,tak jsem buď zaúpěla, nebo ukončila hru. Chce to čas a trpělivost.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
151 |
|
|