![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Outils de la discussion | Modes d'affichage |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Belka pokazala wreszcie co na prawde potrafi. Wlasnie pokonala swoj pierwszy
potorametrowy plot z siatki. Nie byloby w tym nic dziwnego - co to jest przeskoczyc taki plotek. Tylko, ze Mloda techniki pokonywania przeszkod uczyla sie od Dory - zamiast skakac (bo to jeszcze za wysokie progi na jej krotkie nogi) zrobila sobie mala wspinaczke. I mimo, ze do mistrzyni Dory, ktora jest lepsza od wiekszosc znanych mi kotow, jeszcze jej daleko, to jednak juz zastanawiamy sie jaki plot bedziemy stawiac...pewno potrzebny bedzie prawdziwy Mur Berlinski ![]() Pozdrawiam, Margo & Bolo & Jolly & kandydatka do roli w filmie "Cliffhanger II"
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
A mury runa....
Podejrzewam ze dla ciekawego swiata wilcaka to bedzie jeszcze ciekawszy sposob na wspinaczke..hi.hi..tylko patrzec jak zaopatrzy sie w porzadny sprzet..; ) Fany natomiast obala wszelkie mity o strachliwosci wilczakow (rowniez te z artykulow) ostatnio interesowala sie wykopami kanalizacyjnymi na naszej ulicy - koniecznie musiala sprawdzic co panowie tam kopia i spawaja. (pomijam zaczepianie kazdego psa i przechodnia na ulicach oraz zagladanie do witryn sklepowych w parterach) Piszcie co porabiaja wasze psiaki , bo to swietny material na bestselerowe ksiazki. Pozdrawiamy Kamila i Fanyska |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
VIP Member
|
![]() Citation:
parku bawila sie Fany. Byli zdziwieni nie tylko tym, ze w Poznaniu jest wilczak, ale tez tym, ze nie ucieka ![]() Citation:
[zartuje]. Choc jak patrze na Bola to bardziej pasuje mi tu slowo "wscibskie" ![]() Pozdrawiamy Margo & Wilczaki, ktore odliczaja godziny dzialace je od piatku, kíedy to odbiora nowe zdjecia (oczywiscie takze te z Fany)
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Witam
Nie chcę Was martwić ale to kolejna ciekawa, odziedziczona cech po wilkach - skoczność. Dragon na komendę, bez problemu wskakuje na 180 do 200 cm ale byłem świadkiem gdy przestraszony przez przelatujący nisko balon przeskoczył przez 2,5 m siatkę nawet jej nie dotykając - ciekawe prawda. Pozdrawiam Adam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wilczasty : Foto
|
![]() Citation:
Pozdrawiam niechetnie przerabiajcy ploty Daniel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Pinki choc jeszcze nie duzego wzrostu juz wskakuje przez okno do mieszkania no to jest okolo 150-160 cm ale to nie bylo by niepokojace tylko ze zaczyna tez przeskakiwac przez ogrodzenia no i wiura a proba zlapania Rozowego skoczka to niezla zabawa i ganiatyka oczywiscie w jej mniemaniu.
Pozdrawia Daniel i skosczek Pinki |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
VIP Member
|
![]() Citation:
narazie skutkuje. Ale wystarczyloby wyjsc na zewnatrz, zawolac bande...i wlaczyc stoper liczac ile sekund zajeloby im wydostanie sie za ogrodzenie (kazde ma oczywiscie swoje wlasne sposoby). Citation:
![]() zawsze dziala na Bola).... Pozdrawiam, Margo
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Citation:
metrow szybciej niz do nas docieralo jaki jest w danym momencie cel jego skoku. Potem przyszla kolej na duzy pokoj i kolejne zamkniete na stale okno - Bolek potrafil dac taki skok na widok samochodu, ze przelatywal nad schodami i ladowal na siezce nie dotykajac nawet barierek. Nie chcelismy czekac, az mu sie kiedys posliznie lapa..... Jolka jest na to za madra - o na zawsze przechodzi drzwiami. Za to Belek przystawia sie juz do lufcikow... Pozdrawiam, Margo & kangury
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Citation:
Elcia |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Za to Taro chcial wyskoczyc dzis z 1 piętra przez okno w ostatniej chwili
złapałem go za tylne nogi jak już wylatywał... chyba miałem zawał Pozdrawiamy Sebastian Kornelia Czeneka i Taro samobójca |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Citation:
"zalozyc na okna siatki i raczej otwierac lufciki..." ![]() Pozdrawiam, Margo
![]() |
![]() |
#12 | |
Member
|
![]() Citation:
Ale chyba wiem skąd się to wzięło. Gdy szczeniaki były jeszcze z nami (miały wtedy może 5 tyg.) to czasami ogradzaliśmy wyjście z pokoju wysoką na 70-80cm deską, by nie mogły się z niego wydostać, ale już po pierwszych paru godzinach wszystkie bez problemu były w stanie jak prawdziwi alpiniści pokonać przeszkodę. Sprawdza się więc powiedzienie: "czym skorupka za młodu nasiąknie ...". Zastanawiam się teraz czego nauczyć następne szczeniaki, może desantu z okna lub forsowania drzwi? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Member
|
![]() Citation:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Member
|
![]() Citation:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Distinguished Member
|
![]()
U nas jeszcze się nie zdarzyło, żeby Varg przeskoczył coś około 2 metrowego (nie miał okazji), ale raz (być może o tym też już pisałam, ale nie pamiętam :P) w pełnym biegu wpadł za nasz dom, który da się okrążyć na około i Varguś chciał wybirec z drugiej strony domu, ale nie wiedział, że tam jest zatarasowane przejście (a od ściany domu do płotu jest bardzo niewielka odległość, dlatego nie miaił jak to obiec). I stwierdził, że skoro tego nie ominie, to przeskoczy... Przefrunął z 5 metrów
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
Dobra - poczekajcie - jak wroce do domu to Wam tu zalacze Amberka ciut powyzej mojej glowy - dodam, ze wyskok robil z pozycji "siad"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
no i udowodniono ze Amber potrafi latac
![]() |
![]() |
![]() |