Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Adopcje

Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-09-2010, 02:36   #1
Ilona
Junior Member

Default kupić czy adoptować?

witam
chciałam kupić córeczce pieska - pasterskiego - myślałam o berneńczyku - ale ona chciała bardziej podobnego do wilka jak haski - a ostatnio znalazłam ogłoszenie z wilczakiem - i pomyślałam, ze to właśnie piesek dla córeczki.
tylko nie wiem czy adoptować, żeby nie brudził w domu czy kupić szczeniaczka?
czy wszystkie wilczaki są dobre dla dzieci czy tylko z tej hodowli http://www.mojpupil.pl/psy-mioty-Cze...lczak,345.html ?

ile powinien kosztować taki piesek?
Ilona jest offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 08:44   #2
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Zgodnie z ostatnimi postulatami, aby "żyło się lepiej" (w końcu to ogólnonarodowy, obowiązujący trend), piszę do Khana: macie błąd w ogłoszeniach internetowych, który sugeruje, że będziecie sprzedawać szczeniaki bez rodowodu, w co nie bardzo chce mi się wierzyć.
Więc skoro na forum pojawia się taka śmieszna prowokacja (inaczej nie mogę tego nazwać, bo inna wersja-kryptoreklama byłaby bez sensu, w końcu hodowla Cwany Wilk może się wszem i wobec ogłosić na stronie WD) warto od razu naprawić błąd?

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 09:12   #3
Puchatek
Senior Member

witam
chciałam kupić córeczce pieska - pasterskiego - myślałam o berneńczyku - ale ona chciała bardziej podobnego do wilka jak haski - a ostatnio znalazłam ogłoszenie z wilczakiem - i pomyślałam, ze to właśnie piesek dla córeczki.
tylko nie wiem czy adoptować, żeby nie brudził w domu czy kupić szczeniaczka?
czy wszystkie wilczaki są dobre dla dzieci czy tylko z tej hodowli /.../
ile powinien kosztować taki piesek? "

Dostałam histerycznego śmiechu /pierwszy post!/, aż się zakrztusiłam dymem z papierosa....
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 09:30   #4
aneta1
Member

aneta1's Avatar

Send a message via Skype™ to aneta1 Send Message via Gadu Gadu to aneta1

Z całą pewnością i odpowiedzialnością Czechosłowacki wilczak (adoptowany czy kupiony )nie jest psem odpowiednim dla córeczki
Bardziej tu będzie pasował Cocker spaniel

aneta1 jest offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 09:32   #5
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Rety, jak ten post to nie podpucha, to... chyba należałoby prosić, nie - BŁAGAĆ hodowców o bardziej odpowiedzialne formułowanie ogłoszeń o miotach.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 09:37   #6
aneta1
Member

aneta1's Avatar

Send a message via Skype™ to aneta1 Send Message via Gadu Gadu to aneta1

Grin też tak myślę
hahaha ale w pewnym sensie cel osiągnięty nie ważne gdzie i jak byle by mówili

aneta1 jest offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 09:51   #7
Khan
Junior Member

Khan's Avatar

Gaga, dziękuję za zwrócenie uwagi. Mogło to u niektórych budzić jakieś wątpliwości. Na wolfdogu oczywiście będzie.

Last edited by Khan; 09-09-2010 at 10:10.
Khan jest offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 11:49   #8
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Nie no, słaby troll jest słaby.
Old 09-09-2010, 13:21   #9
Miru
Junior Member

Miru's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Miru

Nie bardzo rozumiem tego posta chcesz wilczaka wziąć, kupić ( jak zwał tak zwał) dla córki? Bo... no właśnie bo co , bo jest podobny do wilka?...Bo...ona tak chce? Czy dlatego że fascynuje cię ta rasa, jej charakter, na wpół dzika natura,pewna niezależność ale i przywiązanie do człowieka ,takie zupełnie inne niż u reszty psów? Nie można wziąć psa ot tak sobie bo jest jak wilk, nawet jak to będzie szczeniak ( o psie ze schroniska czy adoptowanym bezpośrednio od hodowcy wypowiadać się nie będę, bo nie znam takich ).Powiem Ci jak to wygląda z mojej strony-koło wilczaków chodzę już trochę , i staram się zarazić tą jak to nazywam chorobą resztę rodziny.Nie mam wilczaka (jeszcze) ale, nie przymierzam się do jego ,,kupna'' od razu . Też mam małe dziecko w domu ,gdybym zgodziła się już na kupno ,pierwszego samodzielnego zwierzaka, to na pewno, nie byłby to pies prędzej jakieś małe zwierzątko jak szczur ,chomik czy coś podobnego. Ktoś doradzał spaniela hm...nie była bym co do tego taka pewna czy piesio dał by się tłamsić przez dziecko ( z doświadczenia).Dlatego rozważ dobrze tą decyzję , absolutnie nie zniechęcam Cię do wilczaka ale, jego nie można mieć od tak.

Posting Rules