![]() |
![]() |
|
Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Zawsze uważałam- ba!, byłam pewna, że wilczak jako pies nie-obwisło-faflasty pije wodę, zamyka pysk i nic nie kapie.
Myliłam się... Już na spotkaniu w Późnej zauważyłam, że pieski potrafią odprowadzając każdy kęs pieczonego królika z talerza do ust właściciela toczyć strużkę śliny (nie były to pieski z tzw. otwartymi kącikami). Jeszcze większe zdziwienie u mnie było jak zobaczyłam w jaki sposób pije wodę Shey... Otóż po każdym napiciu się wody w kuchni na podłodze powstaje ogromna kałuża. Raz- pies chlipiąc językiem rozlewa wodę poza miskę, dwa- jak podnosi głowę nie zamyka buzi i woda z pyska leje się strumieniem. Pomijam fakt, że młody pije i je prawie zawsze na leżąco... Czy on jest normalny? Czy Wasze bure mają szczelne pyski? Ciekawi mnie szczególnie opinia właścicieli wilczakowych chłopaków, bo suczki chyba są bardziej kulturalne i tak nie rozlewają... Czy się mylę? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
K-Lee Family
|
![]()
Kalinka nie rozlewa wody podczas picia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hehe... nie wiem czy to sprawa kultury ale mój ma to samo (chłopak, 10 miesięcy) - ze zwykłej miski mu nie daję bo połowa wody ląduje na podłodze
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Koneko-chan ^ ^
|
![]()
witam,mój ma to samo, chłopak ma 10 miesięcy i jak był młodszy to picie i jedzenie odbywało się na leżąco ale teraz mu przeszło ale za to teraz jak pije wodę to w kuchni powódz i jeszcze z tym otwartym swoim pyskiem rozlewa po dalszej części mieszkania,więc jest co sprzątać
![]()
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Jakiś czas temu podobny temat rozpoczęła Grin
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Tylko w jednym przypadku Łowca nie zostawia kałuży wody po piciu, ale nie będę o nim pisać, po to dopiero... nie licuje. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Moja pije "szczelnie" i zawsze na stojąco. Jak wyrastała z miski, zdarzało jej się ją przewrócić łapą. Teraz mamy dużą szklana michę i ani jej nie gryzie, ani nie wozi po kuchni, ani nie przewraca.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Ereshka pije dużo,zanurza pysia i puszcza bańki a potem co zostało wylewa przewracając miskę łapą. To bardzo grzeczna dziewczynka
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
A u nas przy misce kultura, Liszkam (10 miesięcy) czasem coś rozchlapie ale od miski odchodzi z zamkniętym pyskiem i posila się na stojąco. Gorzej jest jak mu się zechce napić wody z akwarium wtedy narozlewa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 25-10-2010 at 20:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
K-Lee Family
|
![]()
Rybką to chyba Sheitan mógłby zakąszać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
Obawiam się, że czasami i owszem
![]() (wybacz Rybka-wyszło przypadkiem, to wszystko wina akwarystycznych upodobań Liszkama) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Herka pije tak , najpierw wylewa całą zawartość łapą a potem zlizuje z podłogi nigdy jednak nie do końca. Dlatego też miska z wodą jest wyniesiona na dwór a w kojcu postawione metalowe wiadro przypięte łańcuchem i w metalowej obręczy
Reszta stada zachowuje się normalnie czyli piją jak psy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Unka znormalniała
![]() Chantalka wypije grzecznie tyle ile trzeba i coby Unka już nie mogła, to wylewa łapą przechylając miskę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
U nas identyczny patent, nie dało się inaczej. A szczeniaki miały nalewaną nową co 1-2 godziny, bo tez nie zostawała w misce.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|