![]() |
![]() |
|
Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Witam!
Od zawsze kocham Wilczaki Czechosłowackie i sądzę, że byłabym dobrym opiekunem dla takiego pieska. Chwilowo nie stać mnie na wydatek 3000zł na zakup szczeniaczka, jednak jestem w stanie podjąć wyzwanie i zaadoptować porzuconego psiaka. Jeżeli ktokolwiek usłyszy coś o zwierzęciu szukającym ciepłego domu i przyjaźni w Gdańsku/na pomorzu to proszę dać mi znać. Będę bardzo wdzięczna. ![]() mój mail: [email protected] lub [email protected] |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
K-Lee Family
|
![]()
Czy aby napewno jesteś w stanie podjąć takie wyzwanie??
Tu lista wszystkich dorosłych wilczaków do adopcji, jest jeden pies z Polski i mieszka w okolicach Opola. http://www.wolfdog.org/pol/adult/#i532 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Brawo, chociaż jeden z podanej listy ma szansę na nowy, ciepły dom! merion: trzymamy kciuki! Koniecznie daj znać, któremu psu pomożesz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Jesli chodzi o adopcje - to wspaniala decyzja, ale prosze o jej dokladne przemyslenie. Obecnie nowego domu szuka Monty w Polsce i McMorris w Czechach - w obu wypadkach "nie sa to psy dla dzieci" (a to zawykle tekst jaki sie pisze przy psach majacych problemy z dominacja, wiec takimi, ktore moga byc ogromnym wyzwaniem). Jesli jednak rzeczywiscie jestescie zainteresowani takim psem z drugiej reki to chetnie "pomoge jak moge", bo od czasu do czasu nowego domu szukaja psy mniej problemowe...
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Ale tak jak napisali inni- jest w Polsce Monty, który szuka domu i o którym myślę często bo mam wielki sentyment do jego brata Maxa (był to pierwszy wilczak, którego poznałam). Bez względu na to na jakiego psa się zdecydujesz trzymam kciuki i mam nadzieję, że znajdziesz swojego wymarzonego wilczaka i spotkamy się kiedyś na wspólnym spacerze bo jakoś mnie do tego Trójmiasta ciągnie (ciekawe dlaczego) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Zdaję sobie sprawę, że adopcja dorosłego psa to nie jest prosta sprawa, ale mam nadzieję, że sobie poradzę. Skoro podjęłam poszukiwania, to znaczy że czuję się na siłach
![]() Wiadomo, że łatwiej i chyba lepiej byłoby dla mnie, gdybym miała go od szczeniaka, ale... no na razie nie mam takiej możliwości. A może uda mi się jakiemuś pomóc. Zobaczymy jak wszystko się potoczy, trzymajcie kciuki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Trzymamy kciuki za udaną adopcję i czekamy na wieści
![]() Mam nadzieję, że pochwalisz się nowym nabytkiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
wilczakowa mamuśka ;)
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
Munia - Munia z rodu Potworas ![]() Last edited by Karina; 14-11-2010 at 09:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
love and terror
|
![]()
Bo Trojmiasto zajefajne jest!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
No ciekawe
![]() Mnie tam ciągnie Imbusek, Wisusek, Bowek i Garudka. I ich właściciele of kors. Poza tym lubię wozić pełny plecak orzeszków dla Żakusia i wymieniać na Perełki i takie tam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
![]()
Merion, decyzja o daniu domu psu w potrzebie jest oczywiście bardzo chwalebna. Skoro bierzesz pod uwagę, że dorosły pies może być wyzwaniem wychowawczym, i czujesz się na siłach je podjąć - to super.
Ale jeśli podstawowym motywem są finanse, pamiętaj: koszt zakupu szczeniaka to kropla w morzu wydatków na futrzaka. Dobre jedzenie, wet (choćby profilaktyka), sprzęt, akcesoria, zabawki, szkolenie, ewentualna choroba... W przypadku wilczaka z dużym prawdopodobieństwem dochodzą różnorakie zniszczenia typu telefony, firany, stoły etc. ![]() Na pewno dasz radę? Quote:
![]() BTW: A ja jeszcze z rok temu żyłam w błogim przekonaniu, że CzW są jeszcze zbyt rzadkie, by się trafiały do adopcji... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
takie jak Cézar od Voldušské nivy znajdują dom w kilka dni. pozostałe psy na tej liście wiszą od dawna. niektóre od lat ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
wilczakowa mamuśka ;)
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
|