![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Witam
Ja, kompletny dyletant, mam pytanie: gdzie moge zdobyc podstawowe informacje na temat wystawiania psa, wilczaka w szczegolnosci? Musze dodac, ze nie planuje sie w to "bawic" na dluzsza mete (chyba). Chcialabym wykonac niezbedne minimum. Jak przygotowac psiura, czego go nauczyc, czego nauczyc siebie samą, co oznaczają oceny, co nalezy "zaliczyc", zeby pies stal się psem hodowlanym, i takie tam różne... Oczywiście wiem, że moj smarkacz ma jeszcze sporo czasu, ale nie zaszkodzi "zaprawić go w boju". Wiem, ze na stronie z Peronówki byly artykuly na ten temat, ale cos ostatnio nie mogę się do nich dobić - wydaje mi się że występują problemy z materią... Nie oczekuję wyczerpujących informacji tu na forum, raczej liczę na wskazowki, gdzie szukać, gdzie czytać... z gory dziekuje za info ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
były kiedyś dostępne w formie (legalnych) e-booków świetne książeczki
"Tajemnice wystaw psów" i "Mój pies championem" Adama Janowskiego. Może jeszcze uda się gdzieś znaleść bo widzę tylko w formie papierowej... p.s. ku pokrzepieniu serc, czyli dla obowiązkowa lektura dla wszystkich zestresowanych wystawców http://www.dogomania.pl/threads/3353...ystawowe+wtopy Last edited by jefta; 15-11-2010 at 23:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ja dostalam od niego namiary wlasnie na biblie wystawcow. Wszystko po angielsku, ale... warto sie potrudzic. W tych czasach samo ich zdobycie bylo niezla jazda - zamawialam do siebie do Niemiec, bo na polski adres nikt nie chcial niczego wysylac... ![]() PS. A artykuly pojda do przerobki, bo trzeba troche pozmieniac. No i o paru rzeczach jeszcze zapomnialam napisac... Teraz poluje jeszcze na jedna po rosyjsku... bede "odkurzac" swoja znajomosc tego jezyka...
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Niestety - zawsze najlepsza nauka to uzywanie jezyka... Nie jest zle, bo na Litwie spokojnie moglam zrozumiec rosyjska ekipe. Ale mowic....
Ale trzeba bedzie sie przelamac, bo Rosjanie wydali mase swietnych ksiazek o psach....
![]() |
|
|