|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Mhmmm, nie wiem jak zacząć..............
Mam wk..... totalny co już niektórzy rozgryźli na gg ![]() No tak, trzeba o takich rzeczach pisać, bo niedługo niestety będzie kiepsko... Zadzwonił dziś do mnie pan w sprawie Larki - ma już csv ok. 7 miesięczną, która biega sobie po ogrodzie razem z suczką ONKa. Ok. super, że suczki mają własne towarzyswo, ale, jest jedno ale........ facet przyznał, że csv jest bez pp (o onkę nie pytałam) i że jest z Czech (nie wiem na ile to jest prawdą). Żal......... - dodatkowo, facet podminował mnie tekstem: "lubię jak coś dziwnego biega mi po ogrodzie". No k.......... ja p............... Proszę uważajcie na Śląsk tu mamy najwięcej chyba "pseudo" różnych ras ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spiderwolf
|
![]()
Żal i szkoda csv bez papierów ,skąd go wytrzasnął ???Moż trzeba faceta przycisnąć w temacie... A jak mu to coś dziwnego ...tyłek odgryzie to będzie cyrk i atak na rasę.Głupota ludzi granic nie zna-przykre niestety.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ardal Conall
|
![]() Quote:
![]() A jak koleś lubi mieć coś dziwnego w ogrodzie, to ciekaw jestem jak wygląda jego żona ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Galicyjski Wilk
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ardal Conall
|
![]()
Może nie trzyma, ale chyba nie zakazuje się im wstępu na ogród nie?
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wilkokłak
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ardal Conall
|
![]() Quote:
Smutne ale prawdziwe...
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Bo zamiast zaadoptować, bierze się bez pp bo taniej, a potem krzyczy, że ci co kupują z rodowowdem to snoby i nie kochają zwierzątek. Klasyk. A interes rozmnażalni kwitnie bujnym kwieciem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Rodowody to snobizm a odpowiedzialna opieka i partnerska relacja z psem to fanaberia bandy czubków... bo przecież pies ma być poza domem, najlepiej na łańcuchu przy budzie. Ma szczekać i rozszarpywać koty. Im więcej tym lepiej.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Niestety, pewien procent posiadaczy i hodowców rodowodowych psów to SĄ snoby. A ten wątek - wybaczcie - bynajmniej nie służy poprawie tego wizerunku... To jest właśnie myślenie typowe dla snobów - ach, o ileż my jesteśmy lepsi od właścicieli tych podróbek "bez pp", tych "pseudo".... Rozumiem twoją złość, Gaga, bo ewidentnie trafiłaś na nieodpowiedzialnego kretyna - ale ty również zrozum, że na świecie jest mnóstwo ludzi, którzy też kochają psy, też są gotowi poświęcić im wiele czasu, a pomimo to nie widzą nic złego w zakupie zwierzęcia "w typie rasy". I naprawdę nie udowodnisz im, że się mylą, jeśli będziesz już na dzień dobry robić z nich wszystkich jakichś degeneratów.
I jeszcze jedno: w zachowaniu tego faceta najbardziej bulwersujące jest to, że kupił psa wymagającej rasy na zasadzie "żeby mi coś dziwnego biegało po ogrodzie". Brak papierów to kwestia drugorzędna - a tymczasem natychmiast wyrosła na najważniejszą. I to jest naprawdę przerażające... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Jak ktoś rzuca ogród, jako bazowy argument do zakupu psa, to niezmiennie propozycja zakupu krasnala przychodzi mi do głowy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|