![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Themen-Optionen | Ansicht |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Od przyszłego roku mam zamiar zacząć z Everettem podbijać serca sędziów
![]() ![]() Czekam na rady bardziej doświadczonych ode mnie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
mi sie podoba wystawianie K-lee Vorni z Peronowki i niezyjacej juz Uni od Uhoste-popatrz sobie na youtube
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wilkokłak
|
![]()
Wydaje mi się (na logikę biorąc), że wystawiać psa należy tak, aby umożliwić sędziemu porównanie psa ze wzorcem. Zatem w przypadku wilczaka w statyce powinniśmy chyba dążyć do tego, aby pies stał "prosto" ale naturalnie - bez odstawiania tylnych nóg jak u ON-ków. Natomiat w ruchu należy dążyć do tego, aby pies biegł swobodnie i chętnie, co przy sprzyjających okolicznościach powinno "zaskutkować" tak pożądaną linią głowy i grzbietu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Dzięki. A czy to prawda, że wilczaka się nie tyle ustawia, co trzyma rękę (ze smaczkiem) przed nosem (albo jakoś tak) i sam się ustawia? A jeśli nie to jak go "zmusić" do ładnego ustawienia się?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wilkokłak
|
![]() Zitat:
![]() A ładne ustawianie (się) psa na wystawach osiąga się jak wszystko inne - dużo ćwicząc. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Ja z własnego doświadczenia wiem, że najwygodniej wystawia mi się Aszczu na "kontakt". Aszczu dostaje komendę "siad" potem komendę "wstań". Jak wstaje to sama się ustawia wygodnie dla niej. Następnie staję przed nią (Chyba jestem jedyną osobą wystawiającą psa z przodu, ale wtedy sędzia przynajmniej widzi psa a nie mnie
![]()
![]() |
#7 | |
K-Lee Family
|
![]() Zitat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|