![]() |
![]() |
|
Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Wrzucam informację bo temat po części wilczakowy albo raczej "... z wilczakiem".
Od dawna zajmujemy się pomaganiem bezdomnym zwierzętom, teraz jako fundacja na większą skalę. Problem bezdomności psów w Polsce jest bardzo duży. Większość gmin, powiatów nie posiada na swoim terenie schronisk a niektóre gminy nie posiadają w ogóle programu zwalczania bezdomności zwierząt. Pomorska Fundacja Pies Szuka Domu ma zamiar to zmienić. Przygotowujemy akcję mającą na celu zwrócić uwagę na los bezdomnych zwierząt jak i stanąć w obronie ich praw. Pokonamy 520 km polskiego wybrzeża w marszu pod hasłem "Budujemy schroniska" jednocześnie zbierając na ten cel pieniądze. Przejdziemy tę drogę z przekonaniem i wiarą, że zmobilizujemy w ten sposób wszystkich do wspólnej realizacji naszego celu. Marsz rozpoczynamy w Świnoujściu 28.04.2012 i przez kolejne dni długiego weekendu podążać będziemy do wschodniej granicy Polski. Zapraszamy do przyłączenia się i towarzyszenia nam w tej niezwykłej wędrówce, może to być wspólne kilka kilometrów po piasku jak również cała trasa. No i teraz wilczakowo. Marsz jest pomysłem Artura, i to on będzie zmagać się z morską bryzą i piaskiem w oczach, a jego wiernym towarzyszem podróży będzie Anczer Welkoscyrz. Mam nadzieję, że Anczeroski choć raz wróci zmęczony ze spacerku. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na stronę naszej fundacji www.PiesSzukaDomu.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
super pomysł, tylko czy przypadkiem jakoś na dniach nie wchodzi zakaz wprowadzania psów na plażę?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Syn dołączy do ojca!
![]() Duz (Diesel) Welkoscyrz chętnie pokona część trasy ![]() Gratuluję pomysłu i jestem pod wrażeniem podjętego wyzwania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
orlos jest dokładnie tak jak mówisz... ale ... dla chcącego nic trudnego
![]() Myślę że to jest najmniejsza przeszkoda ![]() Normalnie nie mogę się doczekać kwietnia! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
No nareszcie coś blisko nas !
![]() A wiec my z Brekiem na pewno się stawimy na jeden dzień 28.04 bo niestety w niedziele do pracy. I również uważam że zakaz wprowadzania psów na plaże to praktycznie żaden problem :]
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Coś tu cicho ...
Odbędzie się ten marsz ??
![]() |
#7 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Z tego, co mi wiadomo, to TAK!!!
![]() Trwaja intensywne przygotowania, organizatorzy pewnie sa zajeci na maxa, a przeciez maja do tego sporo psiakow pod opieka - swoich i niczyich... (Mam nadzieje, ze Ola nie bedzie zla, ze donosze ![]() Strasznie zaluje, ze sie nie przylaczymy, ale Biesiak musi sie oszczedzac jeszcze pare tygodni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Przygotowania do Marszu idą pełną parą. Tyle się dzieje, że nie ma czasu na forumowe pogadanki.
Start w sobotę 28.04. Świnoujściu o godz.10.00 na miejskim kąpielisku. Marsz rozpocznie Prezydent Świnoujścia Janusz Żmurkiewicz, który przejdzie z nami symboliczny odcinek trasy. Pierwszy przystanek w Międzyzdrojach, następnie Dziwnów, Pogorzelica, Kołobrzeg, Sarbinowo, Dąbki, Jarosławiec, Ustka, Smołdziński Las, Łeba, Białogóra, Władysławowo, Hel. Z Helu do Sopotu płyniemy wraz ze Zbigniewem Gutkowskim jego jachtem "Babcia". Następnie w dniach 12-13.05 dwudniowa akcja na rzecz bezdomnych zwierząt w Trójmieście. Z Gdańska drogą morską do Krynicy Morskiej i Piasków i wracamy Mierzeją przez Kąty, Sobieszewo na Gdańskie Stogi gdzie 18.05 odbędzie się oficjalne zakończenie Marszu. Dzienna trasa to mniej więcej 35 km. 520 km polskim wybrzeżem w Marszu pod hasłem Budujemy Schroniska pokonamy w 20 dni. Już teraz wiemy że przyłączy się do nas wielu miłośników zwierząt, wspierają nas politycy, muzycy, sportowcy, celebryci. Te 3 tygodnie wspólnego marszu będą manifestem ludzi dobrej woli na rzecz potrzebujących, bezdomnych zwierząt. Do zobaczenia nad polski morzem ! Kasprzak, mam nadzieję że będziecie z Czortem na rozpoczęciu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Ha! Oczywiście ze będziemy
![]() Bardzo długo czekaliśmy na możliwość spotkania się z innymi wilczakami i jego właścicielami wiec na pewno tego nie przegapimy.
![]() |
|
|