![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Musielismy odespac droge, bo ten weekend (czyt: dluugi weekend, bo juz od czwartku bylismy w drodze) byl pelen wrazen. Oczywiscie dwie wystawy - pierwsza w Senecu - miejscowosci wypoczynkowej (ringi na terenie campingu, pod drzewami). Wystawa wystawa - przyjemna, choc diabelnie upalna. Ale otoczenie.... Zaraz obok jezioro z fontannami, ladne plaze....ale to byla zabawa jedynie dla psow, bo wlasciciele sa .....[piiii] i nie wzieli strojow kapielowych. Z tego samego powodu odpadl pobliski kompleks basenow....
Drugi dzien Nitra - szczegolnie udana dla Voodoo, ktora pobila siostre na ringu. Wiewior odbil sobie naniej po wystawie... ![]() Po wszystkim zamiast ruszyc do domu obralismy kierunek na centrum Polski. W niedziele rano bylismy juz w Radomiu, gdzie do naszego stada dolaczyl...Botis. Okazalo sie, ze mial za dobrych wlascicieli .. i chlopakowi przewrocilo sie w glowie. On byl obronca stada, on wyznaczal zasady, on o wszystkim decydowal....Oj, jakie bylo jego rozczarowanie, gdy zapakowalismy go do auta.... ![]() ![]() ![]() Dzis jest juz lepiej - nadal przesladuja go psy, wiec caly czas spedza u Przemka pod nogami i chodzi za nim jak za mna kiedys Wiewiora. ![]() ![]() Co do reszty, to nie jest zle. Botis nie jest ani troche strachliwy, nie ma problemu z ludzmi (zobaczymy jak sie bedzie zachowywal w miescie). Do wilczakow startuje, ale to takie bezmyslne, a nie typowa dominacja (po prostu jako szczeniak mial za duzo praw i nie wie....ze jednak nadal jest zbyt mlody na taka odpowiedzialnosc jak dowodzenie w stadzie). Do innych psw jest OK - tzn robi "podskoki", ale nie bylo problemu z Dora, ani z obcym sznaucerkiem-testerem... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Distinguished Member
|
![]()
Oj, ciekawie, braciszek Barloga
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Piekne psisko z niego!
![]() Mozecie zrobic fotke Balroga i Botiska razem? (jesli sie da ![]() chyba sa diabelnie podobni... szkoda ze to nie sunia... ![]() A co do samego Botisa - potwierdza sie stara zasada - co za duzo to... Nie mozna przesadzac i z surowoscia i z poblazaniem psu. Mam nadzieje ze go szybko odkrecicie (jeszcze taki jest mlody!) i znajdzie fajny dom, ludzi swiadomych ze wilczak to nie zabawka! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() ![]() Jeśli tak, to ja zapisuję na ciążę mojego Andrzeja ![]() Quote:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
O matko! Pomieszalo sie biednej Belci w tej ciazy ![]() Quote:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
love and terror
|
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
![]() A ja i na formum się stykam, i czasem osobiście... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() (zaraz nas tu pogonia za takie samowolne szastanie dobrym imieniem suki ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Ale od wczoraj Belka go juz nie lubi... ![]() Wiec jak narodza sie szczeniaki to jestem pewna, ze pierwsza rzecza jak zrobi Belka to bedzie spuszczenie lania Botisowi. Za to podszczypawanie... ![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | ||
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
Quote:
![]() To Beczunia ma obecnie łyse boczki. A przynajmniej jest na dobrej drodze do idealnej depilacji. Jak ja jej zazdroszczę... Proszę o wytrenowanie Botisa w podszczypywaniu łydek ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Druga sprawa to nawyki - tego trzeba uczyc juz szczeniaczki i wlasnie z tego powodu mielismy dosyc latwo z Botisem. Ale znam psy, ktore odebrane od hodowcy trzeba bylo glaskac jak spaly, bo rozbudzone gryzla ze zloscia rece (ni byly nauczone nawet ludzkiego dotyku, czy kontroli nacisku) - wtedy juz trzeba uwazac, szczegolnie przy odkrecaniu takiego psa, bo ludzkie paluszki sa delikatne... ![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |||
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() No to już lekka przesada! No, chyba że młode rodzą się w kojcu, widzą ludzi w porach karmienia, są pakowane do pudełek (w rękawicach spawalniczych!) i oddawane nowym właścicielom, którzy z pudełka "wysypują" malucha do nowego kojca! ![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Ja się idę poważnie nad tym zastanowić ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
![]() Tylko powiedz, czym go karmisz, ze kawalki mieska roznosi a potem aprotuje Tobie zamiast swojemu zoladkowi? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Distinguished Member
|
![]()
To znaczy wiesz u nas jest tak: jak w sklepie zabraknie tego mięsa, które Varg zawsze dostaje, to trzeba po prostu wybrać coś innego, ostatnio moja mama postawiła właśnie na serca i okazalo się w sam raz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
![]() Mięcho jest fajne, bo ma chrząstki, żyłki i inne pyszności... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Distinguished Member
|
![]()
No ma. Ale żeby była dla Varga "równość", to teraz, jak facet dostaje serduszka, to dostaje też wielkie, pyszne kości z chrzastkami, glutkami i innymi pysznościami...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|