![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Szczecin ??? o rany tak daleko nie sięgam zaraz patrzę
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
my bedziemy cala "trojca" w Szczecinie Amber, Beti i Amon ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj,
Kdo jedete do Szczetina? Margo ty jedes? Ja by chcela jet s 1pes(champion) a suky 1(champion)+ 1(intermedia nebo open) Ale ja nechci konkurenci ![]() ![]() ![]() Ja jedu daleko ![]() A jak Krakow? Lucie |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Co do zgloszonych psow to wiem, ze Draco bedzie w mlodziezy. Amber w championach(?). A Amon? Tez mlodziez? Beti w suczkach w mlodziezy. Wiec wolnych klas powinno kilka byc.... Quote:
My jedziemy na 100%, bo w Krakowie jest jak co roku wieksze spotkanie wlascicieli CzW. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj,
Margo dekuji my pojedeme. Margo moze na mezinarodni taky Eliska(Pr.krysarik)? Jake tituli pro junior champion polska? Ela, prosim prosim - napisi v jakej klase bude tvoj Amberek? (mozu dat Lupusa do open?) děkuji Lucie |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Związek Kynologiczny w Polsce Oddział w Szczecinie informuje, że został przesunięty termin przyjmowania zgłoszeń na Międzynarodową Wystawę Psów Rasowych , która odbędzie się w Szczecinie w dniach 17 - 18.06.2006 r.
Zgłoszenia będą przyjmowane do dnia 29.05.2006 r.
![]() |
#8 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Rasy psów nie uznawane przez FCI na Międzynarodowych Wystawach Psów Rasowych Kraje członkowskie FCI (kraje stowarzyszone i kraje partnerskie) mogą przyjmować psy/suki wyżej wymienionych ras na międzynarodowe wystawy psów, pod warunkiem, że rasy te uznawane są na szczeblu danego kraju (nawet jeżeli nie są uznawane przez FCI) i posiadają rodowody wystawione przez krajowe związki kynologiczne. Niemniej jednak, rasy te muszą być umieszczone w katalogu w specjalnej sekcji "Rasy nie uznawane przez FCI". FCI pobiera normalną opłatę za każdego zgłoszonego na wystawę psa takiej rasy. Co więcej, psy tych ras nie kwalifikują się do CACIB, Best of Group, ani nie mogą pretendować do innych tytułów FCI. Oznacza to, ze Eliska moze byc u nas pokazywana na wystawach miedzynarodowych. Moze tez dostac Zw.Mlodziezy i zostac Ml.Championem Polski. Nie dostanie tylko (pozniej) CACIBow i innych tytulow "miedzynarodowych"... Quote:
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Nie no.... Odpuszczamy jedna jedyna wystawe, a tu nagle okazuje sie, ze Szczecin pierwszy raz przezyje prawdziwy zalew wilczakow..... :P Oj, pan Sliwka bedzie mial pelne rece roboty....
![]() PSY Klasa szczeniąt Bailiff Wilk z Polskiego Dworu Klasa młodzieży Draco z Peronowki Amon Silesian Wolf Klasa otwarta ALKOR Wilk z Polskiego Dworu Klasa użytkowa LUPUS Crying Wolf Klasa championów Amber Wolf z Peronowki Klasa weteranów CLIF od Bulizniku CS SUKI Klasa szczeniąt BELIT Wilk z Polskiego Dworu Beti Wilk z Polskiego Dworu Klasa pośrednia LOTA Eden Severu Klasa otwarta ESIR Eden Severu Klasa championów ADHARA Wilk z Polskiego Dworu
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Draco?? Oooo ...kolejna Delicja idzie do boju ?
![]() Dziewczyny internacjonalnie chyba sie po gentelmansku dogadaly co do klas... wedle idei Ronowo-olimpijskiej ![]() Zyczymy powodzenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
A na jakiej zasadzie Lupus w uzytkach, a wczesniej Balrog w Lodzi tez?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Wedlug mnie to malo, bo kazdy normalnie zbudowany wilczak zaliczy ten test, ale slowackie starania byl na Int.Ch. wymagano min SVP2 (czyli 70km) spelzly na niczym, bo FCI stwierdzilo, ze juz egzamin I stopnia musi byc akceptowany... I Balrog ten test ma.... Ty to wiesz, bo przeciez Amber robil ten sam egzamin w tym samym czasie... :P Ale oczywiscie jesli ktos inny 'zazdrosci' nam klasy uzytkowej to zapraszamy na tegoroczny bieg do Trencina (o ile sie nie myle odbedzie sie 07.10.2006) - nie tylko ma mozliwosc zdac egzamin, ale na jesiennych zawodach bedzie tez przyznawany wniosek na Miedzynarodowego Championa Uzytkowsci CACIT... ![]() ![]() A co do Lupusa to nie wiem - nie moja dzialka. Ale to chyba nie jest powod to trosk, bo dzieki temu cala stawke macie ladnie ustawiona i kazdy z championow (Alkor, Lupus, Amber i Clif) ma swoja klase i nie trzeba sie kisic w jednej.... :P
![]() |
![]() |
#13 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Nie twierdze ze mnie to martwi tylko pytam.
Nie wiedzialam ze w Polsce juz uznali to prawo do SVP, skad niby mialam wiedziec? Jakos nikt o tym nie mowil... Co do Lupusa to czysta ciekawosc, czy to cos zlego? Nas w Czechach do uzytkow nie przyjeli wiec ciekawi mnie na jakiej podstawie ich psy biegaja u nas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
No i mamy pierwsze wyniki ze Szczecina.... Jeszcze brak niektorych miejsc, ale postaramy sie to wkrotce nadrobic....
Mamy tez powod do dumy, bo psy ocenial jeden z najlepszych polskich sedziow, ktory wilczaki sedziuje od lat i to nie tylko w naszym kraju, wiec to tym cenniejsze to osiagniecie. Mimo mlodego wieku i konkurencji doroslych (i juz utytulowanych) psow najlepszym psem w rasie zostal startujacy w mlodziezy Draco z Peronowki (mieszkajacy w Niemczech). ![]()
![]() |
#17 |
love and terror
|
![]()
Gratulujemy!
![]() Ladne psisko z niego wyroslo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
VIP Member
|
![]()
Widac chlopak jeszcze nie otrzasnal sie z kibicowego amoku i postanowil powtorzyc wynik ostatniego meczu Niemcy -Polska 1:0
![]() A mowilam ze kolejna Delicja szaleje! Czekamy na reszte wynikow...i gratulujemy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Wlasnie przeczytalam komentarze o wystawie na vlcak.pl i wlos mi staje na glowie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do wyprzedzania w ringu to nie robilabym z tego OGROMNEGO przewinienia. Wiem, ze tak nie powinno sie robic, ale tez wiem (i przerabialam to na wlasniej skorze), ze wilczaki prezentuja sie dobrze jedynie w szybkim ruchu i sama wiem, ze rownie denerwujacy jest pies czlapiacy z przodu i blokujacy droge, bo przez to nie mozna zaprezentowac wlasnego psa tak jak nalezy... Innych wystawcow nie powinno sie wyprzedzac, ale powinno sie tez wiedziec, ze jak sie ma powolnego psa to handler powinien starac sie robic male kolka w srodku ringu dajac innym szanse na prezentacje ich psow w nalezyty sposob... W przeciwnym razie mozna to rownie dobrze potraktowac jako celowe utrudnianie wystawiania innym. ![]() Szczegolnie boli mnie takie zachowanie, gdy dotyczy Lucki, bo to osoba, ktora nie raz pomagala innym wystawcom szkodzac tym samym troche wlasnym interesom ![]() ![]() ![]() A co do sedziego. Widuje go od wielu lat - wilczaki sedziowal odkad siegam pamiecia. Znam juz jego sedziowanie. I jest to jeden z 'pewniakow', ktorzy potrafia odroznic typowego wilczaka od mniej typowego. I pokazal to nie tylko u nas, ale i na ringach w Slowacji czy Wloszech. A dodatkowo wiele osob przytaknie mi, ze jest to wielki propagator CzW i nikt mi nie wmowi, ze stawialby na finalach na podium psa rasy, ktora uwaza za pomylke hodowlana... Nie wiem, jakie jest drugie dno i o co dokladnie chodzi.... ![]() ![]() Jesli oczekujemy, zeby na wystawach byla mila atmosfera to musimy pamietac, ze sami swoim zachowaniem i reakcjami rowniez ta atmosfere tworzymy... ![]()
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Gosiu, ja dlugo nic nie mowilam, ale te ktore pamietaja mowe zdawanie egzaminow, tez pamietaja jakie komentarzy "poszli" z tej samej strony (z kat sama wiesz) o mnie i ja myszle ze naprawde nie zaszluzilam na takie slowa, ale co mozna zrobic-czlowiek juz taki jest jaki jest-nam, tym, ktore maja wencej szacunku do innych zostaje tylko uszmiecha cie i tyle (hm, ale na ruskom forume to ja nie podaje sie, dopoki nie dostane informacii o jakim CSV tej albo jiemu chodzi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|