![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
To jest wilk
![]() a to jest Anomad - wilczak: ![]() maria i wufi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
To jest wilk na rysunku przesłanym przez Asię Żyłkowską na dogobservera
![]() A to podobienstwo poniżej: wilczak, Ija z Rosikowa z galerii wolfdoga: ![]() maria i wufi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
No ja sie tez pobawilam :P
Zdjecia wzielam z galerii wolfdoga. Wilk + Jabber ![]() ![]() Wilk + Anubis Wolf z Peronowki ![]()
![]() Forum to nie rzeczywistość... A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia. Last edited by sssmok; 06-10-2007 at 22:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Tmave Zlo
|
![]()
Zaraz zaraz. Fotki fotkami, ale dlaczego porównójecie wilczaki z wilkami z Wolf Parku??
![]()
![]() |
#5 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
A tak wyszlo jednorazowo :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Celna uwaga. Myślę, że spróbuję obronić tezę, że wilk bardziej podobny jest do innych wilków niż do psów i tyle
![]() Oko, kształt i barwa, lisia (czytaj trójkątna) głowa, małe ucho, typowa maska, typowe wilcze futro, typowo wilcze znaczenia są u każdego wilka, nawet u tych egzotycznych. Myślę, że na każdej szerokości geograficznej są różnorodności wśród wilków, które są dla nich jakoś atrakcyjne, gdy chodzi o wybór partnerki na tyle, że w końcowym wumieszaniu wychodzi wilk szary, ale na bieżąco są też wilki arktyczne, rude, grzywiaste. A wilczaki jako młode psy bardziej przypominają wilki karpackie, no ale w tym wieku to i wilki kanadyjskie są też długie i chude. Co z wilczaka wychodzi potem to szukaj w dowolnej kompozycji koloru. Jednak miejsca znakowań zostają u wszystkich taką samą maską. Może być? maria i wufi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Tmave Zlo
|
![]()
Ja jednakowoż upierałabym się przy zachowaniu pewnej "czystości". Maio, przecież Twoje wprawne oko bez problemu znajdzie więcej różnic pomiędzy wilkiem karpackim i każdym innym niż tylko umaszczenie, czyż nie? No bo jeśli ma być nam zajedno, czy mówimy o karpackim czy kanadyjskim, to czemu mamy odróżniać czw od yorka?
![]() |
|
|