![]() |
![]() |
|
Reklama i prasa Wilczaki w prasie, reklamie, teledyskach i telewizji (grające 'siebie' lub wilki). Artykuły i programy o rasie... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Mam taki pomysł. Mianowicie , każdy z nas posiada w swojej biblioteczce książki o psach(szkolenie , układanie itp.) czasami bardzo stare .Morze by tak zrobić taki spis i ewentualną elektroniczną (bądź papierową) wymianę .Niektóre tytuły są nie do osiągnięcia więc pomyślcie.
pzdr daniel
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Obawiam się niestety, że taka wymiana jest cokolwiek niezgodna z prawem, autorskim
![]() Chyba, że się mylę (niniejszym wywołuję do tablicy specjalistów) ![]() Poza tym, czytanie o szkoleniu niespecjalnie wiele da. Jak nie masz trenera, który zobaczy Ciebie i psa, zwróci uwagę na poszczególne lementy, których sam nie jesteś w stanie zobaczyć to psu na budę dowolna lektura. Owszem, sa książki przekazujące podstawy (Zofii Mrzewińskiej chociażby) ale obserwując ich "działanie" śmiem twierdzić, że też nie zawsze dają pożądany przez autorkę efekt. Sorry za brak entuzjazmu ale nie wierzę w naukę tym sposobem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wilczasty : Foto
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Zgadzam się z Danielem. Każdy z nas ma przeczytanych wiele różnych pozycji, starszych i nowszych, bardziej lub mniej wartościowych. Myślę, że celem poznania innych tytułów nie jest bezmyślne, ślepe naśladownictwo proponowanych przez różne autorytety i znawców tematu metod żywieniowych, szkoleniowych, socjalizacyjnych ale o poszerzenie swoich horyzontów myślowych, weryfikację dotychczasowych technik, odświeżenie wiadomości czy zmianę perspektywy i może wprowadzenie czegoś nowego w dotychczasowych relacjach z pupilem. A trener, nawet najlepszy, z osiągnięciami też popada w rutynę. I im szersza nasza wiedza (teoretyczna z książek i merytoryczna ze szkoleń)tym większy sukces w dobrych, przyjacielskich kontaktach z psiakami. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Owszem, zdobywanie wiedzy (nawet historycznej, w danej dziedzinie) jest zawsze OK.. nadal jednak pozostaje pytanie o mozliwość robienia czegokolwiek z treścia owych książek. Macie jakis konkretny pomysł?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Nie znam się na prawach autorskich i nie chcę ich naruszać, dlatego moja myśl nie wybiega aż tak daleko żeby prowadzić dyskusje nad wybranymi cytatami z różnych pozycji, czy zamieszczać je na jakimkolwiek forum. Pozdrawiam Anka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|