![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dość często padają pytania o hodowle znajdujące się w pobliżu miejsca zamieszkania, czy też wilczaki, jakie można spotkać w okolicy. Postanowiłem wieć założyć mapę na Google Maps. Na razie są tam zaznaczone tylko hodowle, ale wkrótce planuję też wpisanie poszczególnych wilczaków, byśmy mieli lepszy obraz, jak to wygląda.
![]() Link do mapy: Google maps
![]() |
#2 |
Silver Power
|
![]()
Bardzo dobry pomysł
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Licho nie śpi...
|
![]()
Świetny pomysł! Można by gdzieś przykleić, żeby zawsze łatwo było odszukać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Super sprawa faktycznie fajnie by było gdyby była zawsze widoczna gdzieś na wd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Galicyjski Wilk
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Rewelacyjny pomysł!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#7 |
Silver Power
|
![]()
Zgadzam sie z Magdą
![]() Pytania o hodowle i możliwość spotkań z wilczakami w konkretnej okolicy powtarzają się praktycznie w każdym @ jaki do nas dociera. Teraz spokojnie zainteresowanych można odesłać do mapki. Super sprawa! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Pomysł świetny, jak najbardziej popieram i cieszę się że ktoś za mnie myśli.
Pozdrawiam Bożena
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Jeszcze jedno - w chwili obecnej psy zostana dodane do miast... Istnieje mozliwosc dodania linku do konkretnej lokacji - np. w Warszawie do ulicy, a nawet numeru domu... Ale to JEDYNIE wtedy, gdy ktos sam bedzie chcial i wyrazi na to zgode tutaj na forum...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
The Grim Reaper
|
![]()
Przy okazji mój nowy adres
93-463 Łódź Jubileuszowa 52. Można dodawać do woli
![]() |
#12 |
Distinguished Member
|
![]()
Przemek, super!
![]() Do nas mozesz spokojnie dodac adres ul. Zielona 35, 16-030 Supraśl |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Distinguished Member
|
![]()
Aha, no i dziękujemy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Gotowe - na mapie nie zostaly jednak uwzglednione nastepiujace psy:
Igroove l'Amico del Lupo Baloun Galicyjski Wilk Batoh Galicyjski Wilk Lofni Girios dvasia Lupian Urzo Girios dvasia (nie jest znane ich miejsce zamieszkania) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
Dokładnie... miało być to zresztą moim jednym z pierwszych zapytań tutaj (jako, że CsV - poza umiłowanymi haszczakami - wyjątkowo skutecznie przykuły moją uwagę), ale jak widzę najbliżej będę miał z południowej części zachodniopomorskiego do Margo (pomimo, że do jej hodowli w Późnej będę musiał przemierzyć po łukosie praktycznie całe województwo lubuskie), gdyż od reszty z Was niestety dzieli mnie zbyt znaczący dystans (choć z tego co czytam, to zdaje się, że wilczaki "z Peronówki" stanowią podstawę hodowli wilczaków w Polsce i pozostali krajowi hodowcy właśnie od niej rozpoczęli swoją przygodę z tą "wilczą" rasą - jeśli jestem w błędzie, to mnie poprawcie).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
Heh... no nie jest z tym moim położeniem znowu aż tak tragicznie, jak mogłoby się pozornie na pierwszy rzut oka wydawać, gdyż o zaledwie godzinę dłużej (tzn. średnio 4,5 h), niż do Późnej, jechałbym od siebie do Wielkiej Wsi (niby trasa dwa razy dłuższa, ale dzięki E30 znacznie szybsza), także równie interesującą alternatywę w postaci hodowli "Braterstwo wilczaków" bym w razie czego miał (zakładając oczywiście, że zarówno Pani Małgosia, jak i Pan Daniel przez najbliższą dekadę nie postanowią zmienić swojego miejsca zamieszkania i osiąść na stałe gdzieś bardziej w głębi kraju).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Skąd jesteś dokładnie?
My bardzo liczymy, że w końcu pojawią się wilczaki w zachodniopomorskim bo tu straszna posucha... Nasza jedna sztuka i chyba jeszcze jeden jest ale taki nie udzielający się, więc nawet się nie ma jak spotkać... Co do podróży po psa- ja do Peronówy jechałam prawie 5 godzin- wzdłuż granicy jedzie się najlepiej i najwygodniej. Pozdrawiam! P.S. Gdybyś miał ochotę to zapraszamy do nas na wspólny spacer ![]() Last edited by Rybka; 21-02-2011 at 10:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Z Barlinka (35 km od Gorzowa Wlkp. i 90 km od Szczecina), czyli z niewielkiej mieściny w Puszczy Barlineckiej, gdzie haszczaków trochę mamy, ale wilczaka żadnego nie widziałem (tylko na zeszłorocznej wystawie w Gorzowie jakieś widziałem, choć już na tej w Szczecinie jakoś je przeoczyłem).
Zapewne, choć wówczas musiałbym nadłożyć sporo kilometrów. Jak tylko nadaży się okazja, to nie omieszkam skorzystać z zaproszenia (choć najpewniej aż do czerwca w okolicach Szczecina z moją sunią nie zawitam) ![]() Last edited by Wilczy Duch; 21-02-2011 at 12:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Byłam w Barlinku kiedyś na warsztatach artystycznych. Lepiłam różne dziwactwa z gliny. Pamiętam, że to piękne, malownicze miasteczko, bardzo dobrze zachowane po wojnie- macie kamienne rynsztoki, mury obronne i dziewczynkę z gąskami na ryneczku
![]() Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Witam serdecznie.
Bardzo proszę o dodanie do mapy hodowli nowo zarejestrowaną Hodowle Wataha z Brzozowego Sadu zarejestrowaną w Związku Kynologicznym w Polsce /accorde F.C.I. 4971/W z dnia 12. 08.2014.,/accorde F.C.I. 664/14 ; Elżbieta Czaja 46-100 Namysłów Brzozowiec 93 ; woj. opolskie Pozdrowienia Baja Leśny Kamrat |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|