![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Witam
Wiem,że na tym forum była już o tym mowa ale nic konkretnego nie wyczytałam a może ktoś miał z tym podobny problem. Tasja ma 3 miesiące i od około tygodnia praktycznie nieustannie się drapie. W Późnej było chyba lepiej aczkolwiek ciężko było ją obserwować w tym szalejącym stadzie ![]() ![]() Będę wdzięczna za pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
A może to alergia?
My dobrze wspominamy lecznicę ArsWet i lekarza: dr Grzegorza Kotomskiego, ale ja bym pomyślała o dermatologu.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Jest dermatolog od psów ? , myślę że wystarczy normalne jedzenia a nie napchane chemią karmy.Im mniej tych wynalazków tym lepiej .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
jest i to bardzo dobry, Kurou Dembele.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Licho nie śpi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Moje jedzą tylko gotowaną wołowinę czasami wieprzowinę , surową wołowinę ,ryż , makaron , marchewki , kalafiory i surowe jajka,
zdarza sie dziczyzna /za kośćmi z dzika wręcz przepadają/. Nie mam z nimi żadnych problemów , mają ładne białe zęby , ładną sierść i codziennie doskonały nastrój do zabawy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forest Hood
|
![]() Właśnie dzwoniłem do przychodni. Powiedzieli, ze za 2 tygodnie ma wolne miejsce-rzeczywiście musi być dobry. Jednak przyjmie nas dziś poza kolejnością ![]() Dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
jest ale pytaj o wszystko dokładnie, co dostaje i jakie moga byc ew. efekty uboczne.. nie każdy lekarz wszystko tłumaczy a my zwykle mamy marne pojęcie
![]() Powodzenia w walce z drapaniem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
No właśnie podobno nie ma naturalniejszej karmy niż ta Orijen 70% mięsa i 30 warzywek itp Nie mówiąc o gotowaniu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Znaczy tak - ja bym poszła do dermatologa, bo skoro problem dotyczy skóry, to przecież nie idzie się do dentysty
![]()
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Małgosiu - może spróbuj w lecznicy na SGGW. Są tam lekarze różnych specjalności. My korzystaliśmy z porad dietetyka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Ogolnie jedyne co mozna zrobic to albo isc do weta na testy, albo samemu kombinowac co ja uczula. Ostawiac karme i przejsc na ryz z miesem. Jak sie uspokoji to macie pewien powod... Zerknijcie na srodki do czyszczenia mieszkania i proszki. Powodow moze byc masa... Jedyna dobra wiadomosc to to, ze wiekszosc uczulen psy maja w wieku do roku czasu. Potem to im przechodzi i moga ponownie jest nawet karmy, ktorych czesniej nie tolerowaly... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
K-Lee Family
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Dzięki za informację. Nie mam pojęcia co tam jej jest, było ok aż tu nagle drapie się i drapie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
Znajoma miała taki przypadek. Po długotrwałym leczeniu sterydami w końcu wpadła na dobrego weta. Okazało się że jej suczka ma alergię na któryś składnik w karmie. Niestety sterydy tak zniszczyły jej organizm że zdechła po jakimś czasie.
Polecam badanie krwi. Swojemu wilczkowi włąsnie takie zrobiłem. Tu dobra strona z normami i ich interpretacją. http://www.ferretta.pl/zdrowie/krew/ pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |