Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 01-16-2017, 04:14 AM   #1
netah
ngi dhla

L'avatar di netah

ubicazione: małaPolska
predefinito Włoska robota

http://fakty.interia.pl/swiat/news-s...er,nId,2337765

To się nazywa uszlachetnianie i wzmacnianie jakże młodej jeszcze rasy.
Vecchio 01-16-2017, 03:09 PM   #3
z Peronówki
VIP Member

L'avatar di z Peronówki

ubicazione: Późna
Invia un messaggio tremite MSN a z Peronówki Invia un messaggio tremite Skype a z Peronówki
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da netah Visualizza il messaggio
To się nazywa uszlachetnianie i wzmacnianie jakże młodej jeszcze rasy.
Chodzi o kase.... Fabia z hodowli "Passo del Lupo" poznalam kilkanascie lat temu w Czechach. Pojawial sie tam skupujac szczeniaki z czeskich hodowli (od tego czasu mam uczulenie na kilka czeskich przydomkow, ktore sprzedawaly maluchy handlarzom)... Po kilkanascie sztuk wozil starym autem do Wloch, gdzie szly jak swieze buleczki...
Gdy Austriacy zaczeli wojne przeciwko wloskim handlarzom oberwalo sie takze tym wilczakowym. Po kolejnych karach od celnikow doszli do wniosku, ze taniej jest ruszyc z wlasna produkcja... Na poczatku warunki byly straszliwe.... Ale kasa plynela...

Ale z wilczakami pojawila sie tez konkurencja. Hodowle lepsze, szanujace psy, ceniace genetyczna roznorodnosci i zgodnosc ze wzorcem.... Mieszance byly dla handlarzy manna z nieba. Czyste wilczaki szly po 1500EUR, oni mieszance sprzedawali za 5000....

Dlatego wojna z oszustwami byla i jest taka trudna - maja kase, a wiec dobrych prawnikow... Przeciwko nim mozna bylo bojowac tylko prawda... ktora jak sie okazuje zwyciezyla...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 01-18-2017, 12:01 AM   #4
wbal
Junior Member

ubicazione: Podkarpacie
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da z Peronówki Visualizza il messaggio
Chodzi o kase.... Fabia z hodowli "Passo del Lupo" poznalam kilkanascie lat temu w Czechach. Pojawial sie tam skupujac szczeniaki z czeskich hodowli (od tego czasu mam uczulenie na kilka czeskich przydomkow, ktore sprzedawaly maluchy handlarzom)... Po kilkanascie sztuk wozil starym autem do Wloch, gdzie szly jak swieze buleczki...
Gdy Austriacy zaczeli wojne przeciwko wloskim handlarzom oberwalo sie takze tym wilczakowym. Po kolejnych karach od celnikow doszli do wniosku, ze taniej jest ruszyc z wlasna produkcja... Na poczatku warunki byly straszliwe.... Ale kasa plynela...

Ale z wilczakami pojawila sie tez konkurencja. Hodowle lepsze, szanujace psy, ceniace genetyczna roznorodnosci i zgodnosc ze wzorcem.... Mieszance byly dla handlarzy manna z nieba. Czyste wilczaki szly po 1500EUR, oni mieszance sprzedawali za 5000....

Dlatego wojna z oszustwami byla i jest taka trudna - maja kase, a wiec dobrych prawnikow... Przeciwko nim mozna bylo bojowac tylko prawda... ktora jak sie okazuje zwyciezyla...
Jasne, że chodzi o kasę, tym bardziej, że biznes był bardzo dochodowy...
Zarekwirowane 229 psów x 5000 euro w przeliczeniu na złote wychodzi lekko ponad 5 000 000 zł (5 milionów zł).
Vecchio 01-18-2017, 07:55 PM   #5
GRABA
Senior Member

L'avatar di GRABA

ubicazione: Sosnowiec
predefinito

Quote:
hehe, ja pamiętam jak dawno temu pewien włoski hodowca do mnie pisał o szczeniaka i moja cena była tak niska w porównaniu do w/w (a taki standard obowiązuje), że gość mnie pytał czy mają rodowód FCI

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 01-19-2017, 05:08 PM   #6
Puchatek
Senior Member

predefinito

Quote:
Czyste wilczaki szly po 1500EUR, oni mieszance sprzedawali za 5000....
Tego nie rozumiem...
Czy ma to związek z reklamowaniem, że te droższe mają więcej wilka w wilku?
Bo tylko to -jak dla mnie- może być zanętą, by kupować towar 3 razy drożej, gdy dostępny jest tańszy...W Polsce kupuje się obecnie wilczaki by się reklamować z wilkiem na sznurku, to tam może poszli dalej w ilości wilka w wilku /też/ na sznurku...
...
Swoją drogą... Czytając przez ostatnie dni temat zastanawiam się, co przeciwnicy psiej "interpunkcji" /baza WD/ mogliby powiedzieć o niej przez pryzmat tej afery...
...
Puchatek jest offline   Rispondi quotando
Rispondi

Strumenti della discussione
Modalità di visualizzazione