![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Junior Member
|
![]()
Dziękuję
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście żartuję. Wszyscy wiedzą, że Maksio to wyjątkowy gentleman. K |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
tam nam troche daleko, ale zapraszam codziennie na pola mokotowskie, w godz. 13-15, ew w weekend mozesz sie dolaczyc do nas. Po szkoleniu jezdzimy na wybieganie, i tutaj bedziesz mial wiekszy przeglad chyba, bo dzisiaj byly 4 "bure", 2 silverki Magri i Medea oraz Jabber i Jurba z Peronowki, a nie bede ukrywal ze jak dla mnie wilczak z nikim sie tak nie bawi i nie figluje jak z drugim wilczakiem, a juz 4 jednoczesnie to istne tornado ![]() A w naturze wyglada to tak: Magri i Medea Silver Power, Jabberwock i Jurba z Peronowki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Junior Member
|
![]()
Ania no to SUPER!! wpadajcie wpadajcie, my jestesmy od 13 na placu kolo pubu "Merlin", tam jest zawsze sporo psiakow do ganiania
![]()
![]() |
#66 |
Wilczy Duch
|
![]()
Ehh jak my Wam zazdrościmy możliwości takich spotkań..
Drzewo,czasem warto się postarac i zobaczyc taka gromade ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Junior Member
|
![]()
Pola Mokotowskie to właściwie o rzut beretem, ewentualnie parę minut metrrem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wilczy Duch
|
![]()
Ehh jak my Wam zazdrościmy możliwości takich spotkań..
Drzewo,czasem warto się postarac i zobaczyc taka gromade ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wilczy Duch
|
![]()
Ups,sorry za podowjny post(myslalam ze tamnten nie doszedl). Kiedy bedzie znow mozliwowsc edycji postow?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
tzn tak, my tam jestesmy codziennie w tych godzinach, bo bure musi poganiac zeby pomyslow nie mialo za duzo ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Junior Member
|
![]()
A gdzie je... hmm... wybiegujecie... jakkolwiek to powinno brzmieć
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Junior Member
|
![]()
najczesciej ostatnimi czasy sa to okolice EC Siekierki, jest tam duzo przestrzeni, pola, krzaki, woda, jest co robic
![]()
![]() |
#73 |
Wilcza Saga
|
![]()
Shaluka nie ty jedna zazdrościsz...ale może kiedyś uda nam się spotkać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wilczy Duch
|
![]()
Kasia nie ma sprawy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wilczy Duch
|
![]()
Drzewo a co do agresji.. pytales czy ktos byl swiadkiem czegos takiego,ja bylam,co prawda nie u wilczka..ale to moze da swiatlo na zachowanie tamtego psiaka..
Bo widzisz jak byłam mlodsza mielismy sunie Kaukaza,byla bardzo madra,jednak wtedy prowadzilismy jeszce tryb osadniczy,to znaczy przeprowadzaloismy sie dwa razy do roku,choc w te same miejsca to jednak. Sara jak byla mala spala ze na w lozku,moglam robic z nia co chcialam,nawet jak podrosla,nawet wozila mnie na grzbiecie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wilczy Duch
|
![]()
kiedy pewnego razu zabralm ja z ojcem na spacer,a ona nieoczekiwanie stanela i puknelam ja kolanem ( delikatnie,unosilam je w celu postawienia kolejngo kroku,spokojnego marszu) ta sie nan mnie rzucila. Mialam rozszarpane plecy i gdyby nie ojciec.. nie wiem jakby sie to skonczylo..
Pozniej bylo szycie i na nowo poznawanie sie z sunia,okazalo sie ze dzieci jej tak zjechaly psyhike... Bardzo sie balam za kazdym razem..ale z czasem nawiazalysmy kontakty jak dawniej.. potem zachorowala na raka macicy i historia sie skonczyla... Ale moze w przypadku tamtego psa tez bylo cos takiego? cos co przypomnialo mu zle.. nazwijmy to chwile? Z Ishtar jest zupelnie inaczej,na ostatniej wystawie w Nowej Rudzie,coreczka znjaomych hodowcow postanowila doklandnie ja obejrzec ( jak to miala w zwyczaju ze swoimi siberianami),w tym celu otwierala i zamykala jej oczku paluszkami gmerala w zabkach itp. a mloda nic, dopiero kiedy dziewczynka wlozyla jej paluszek w oku Ishtarka wstala i ostantacyjnie polozyla sie w innym miejscu... Wiec .. sam wyciagnij wnioski |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Junior Member
|
![]()
Tamta rasa podobno ma jakiegoś fioła na punkcie dominacji.
Też mieliśmy w rodzinie, w prawdzie nie za mojej pamięci, ani nawet mojego życia, agresywnego psa. Sukę, nierasową, znajdę, którą przygarnęła moja matka. Nie było mowy, by domownikowi zrobiła cokolwiek. Ale starczyło by gość gwałtowniej wstał od stołu, kiedy pod nim leżała, a bez żadnego ostrzeżenia miał jej kły w łydce. W ogóle nie zwykła ostrzegać przed atakiem, a lubiła napadać na wszystko co się rusza. Teraz, jeszcze po doświadczeniach mojego brata, chcemy się upewnić, że pies nie będzie miał wrodzonej agresji. Za dużo mamy w rodzinie dzieci, które sporadycznie mogłyby się w domu pojawiać, by ryzykować. Wnosząc jendal z twojej odpowiedzi, Wilczaki do psychopatycznych morderców nie należą ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wilczy Duch
|
![]()
Oczywiście to zależy od ułożenia i samego chaakteru psiaka, bo są bardziej zawadjacie i poprostu np. w zabawie lubia lapac zabkami,ale nie jakos by byly rany,a sa i takie,ktore wiadomo.. Tak jak ludzie...
P.S. Niestey nie mam jak mała manewrowała prz i z okiem,bo Ishtarka takiego dokaldnego gmerania jeszcze nie przechodzila,przez tak male dziecko wiec wolalam miec ja na oku,ale za to mam jak mala chciala sie podzielic z Ishtarka tym czym miala najlepsze-slodkosciami.. Coz.. Ishtarka tylko sie zdziwila,a slodkosci nie ruszyla.. chyba delicje sa za slodkie ![]() [img=http://img132.imageshack.us/img132/2482/tndsc03611wi3.jpg] Za to Ishtarka postano obejrzec sobie to male dziwne,dwunozne szczenie ![]() [img=http://img132.imageshack.us/img132/7742/tndsc03612uh7.jpg] |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wilczy Duch
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Nie ma czegos takiego jak wrodzona agresja. To wszystko kwestia wychowania. Jesli ktos nie zna sie na psach i nie ma pojecia jak sie zachowywac, to z kazdego psa wyciagnie agresje - nawet z takiej Ishtarki.
Owszem sa choroby wywolujace agresje (guz mozgu, CDA), ale z wiekszoscia tez mozna sobie poradzic w wiekszym lub mniejszym stopniu. Przy wilczakach i niektorych innych rasach trzeba po prostu bardziej uwazac. Zanim zalozy sie agresje u psa, trzeba przemyslec skad sie wziela. Zazwyczaj w 99% jest z winy ludzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|