Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Adopcje

Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-02-2010, 12:00   #101
Mila
Junior Member

Mila's Avatar

Dokładnie, jak już będziemy mieć jakieś konkrety, podpisaną umowę adopcyjną przez Komendę Stołeczną (psy wybrane przez poszczególne jednostki jadą do Sułkowic, później po sukcesywnym szkoleniu wracają do miast w których 'pilnują porządku'), pomyślimy jak to najlepiej rozwiązać. Myślę, że warto postawić na dowóz karmy, bo tak zawsze będziemy mieć pewność, że to pomoc wyłącznie dla psów. I co jeszcze ważne - policja nie może przyjmować tzw. 'prezentów'.
Wolfin, niestety badanie stawów ma się odbyć przed transportem psa, także dobry stan zdrowia Cara jest wciąż warunkiem koniecznym. Badania są darmowe na miejscu, gdyż będą robione na potrzeby zaświadczeń dla Policji.
Graba, co jak co, ale największe 'dzięki' to Tobie
Dziękuję!
Mila jest offline   Reply With Quote
Old 16-02-2010, 12:32   #102
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

dzieki za info juz mi wyjasnili jak u was to wyglada ( mowilam ze kazdy kraj ma swoje reguly)
baardzo fajne jesli on pojdzie do pracy a jesli bedzie w Suwalkach to i w gosci potem mozemi podjechac i zerknac jak jemu tam idzie ( mam do Suwalkow okolo 100 km)
no i czekami na info jak idzie sprawa dalej, teras to kawal pracy zrobiony ale duzo jescze zostalo.
Old 16-02-2010, 13:12   #103
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by wolfin View Post
baardzo fajne jesli on pojdzie do pracy a jesli bedzie w Suwalkach to i w gosci
Daiva Sułkowice to nie Suwałki Do Sułkowic najbliżej będzie miał Bogdan od Atreya. A karmę wtedy też będzie najłatwiej podrzucić z Krakowa.

Rona jest offline   Reply With Quote
Old 16-02-2010, 13:13   #104
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Daiva Sułkowice to nie Suwałki Do Sułkowic najbliżej będzie miał Bogdan od Atreya. A karmę wtedy też będzie najłatwiej podrzucić z Krakowa.
ahhh,to mi zla informacje przekazali ok nie ma roznicy, najwaznejsze zeby psu bylo ok
Old 16-02-2010, 13:41   #105
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

Sorka-to nie blad Daivy tylko moj.
Ja powiedzialam, ze to Suwalki, bo nie wiem czemu, ale ubzduralo mi sie, ze Sulkowice sa jeszcze za Suwalkami...
Pewnie przez te sesje
Old 16-02-2010, 15:26   #106
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
A karmę wtedy też będzie najłatwiej podrzucić z Krakowa.
Może, jeśli będzie taka potrzeba, będę mogła pomóc z dowozem karmy Będzie przyjemne z pożytecznym, karma dla psa i zawsze powód by wpaść do Bogdana i jego rodziny na kawę. W tej kwestii możecie na mnie liczyć.
Old 16-02-2010, 15:54   #107
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Galicja View Post
Może, jeśli będzie taka potrzeba, będę mogła pomóc z dowozem karmy Będzie przyjemne z pożytecznym, karma dla psa i zawsze powód by wpaść do Bogdana i jego rodziny na kawę. W tej kwestii możecie na mnie liczyć.
Fajnie Magdalena, tak będzie najlepiej jak ktoś z okolicy z jedzonkiem będzie wpadał

Na 100% przesłano dziś do policji zrzeczenie się psa. Czekam na oryginał rodowodu i oczywiście na wieści odnośnie porozumienia się między sobą policji

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 15:23   #108
Mila
Junior Member

Mila's Avatar

W końcu możemy odetchnąć z ulgą
Car jest już w ośrodku szkoleniowym dla psów w Bielawie, ma swojego opiekuna Behawiorystę, który z relacji Pani Anity jest w psie zakochany.
Nasz krnąbrny wilczak przeszedł dzisiaj pierwszy test (reakcja na huki i wystrzały) pozytywnie, teraz będzie uczony spokojnej reakcji na odgłos silnika i jazdy samochodem (tego podobno boi się panicznie). Po pozytywnym szkoleniu, najprawdopodobniej pojedzie do Komendy we Wrocławiu.
Cóż jeszcze, pies podobno zachowuje się bez zarzutów, jest wdzięczny, że może wyprostować kości (dzisiaj biegał z opiekunem, który to stwierdził, że Car dał mu niezły wycisk), szaleje z ONkami, nie przejawia agresji. Wręcz jak na przyszłego, psiego Policjanta jest za łagodny
Postaram się niebawem wrzucić jakieś zdjęcia naszego bohatera z ośrodka w Bielawie.
Co do karmy, podobno Car będzie jej mieć pod dostatkiem. Teraz pozostała tylko kwestia reszty psów, których los wciąż jest parszywy i niepewny. Może zorganizujemy jakąś zbiórkę i na ręce Pani Anity przekażemy żywność? Dodatkowo, w miarę możliwości przesyłajcie proszę informację o psach z Dobrocina, może jakaś dobra dusza przygarnie i pokocha
Tyle ode mnie. Chciałam tylko przede wszystkim podziękować GRABIE, bez której ta akcja na bank by się nie udała, jak i Pani Anicie, która dograła wszelkie sprawy związane z policyjną wymianą informacji etc.
Dziękuję!
Old 17-02-2010, 15:29   #109
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

super
i trzeba podzekowac sssmokowi, ktory zalozyl temat i do tego to zaczelo sie
czekami na fotki
Old 17-02-2010, 15:31   #110
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Super. Gratulacje dla Was. I cieszy mnie ze policja tak zadzialala, bo jak sie co raz czesciej czyta o tym ze w sluzbach mundurowych zwierzeta sie brakuje jak stare krzesla to czlowieka krew zalewa. A tutaj taka odmiana.
Old 17-02-2010, 15:36   #111
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

Świetne informacje, aż serce rośnie!!
Old 17-02-2010, 15:37   #112
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mila View Post
W końcu możemy odetchnąć z ulgą
Car jest już w ośrodku szkoleniowym dla psów w Bielawie, ma swojego opiekuna Behawiorystę, który z relacji Pani Anity jest w psie zakochany.
Nasz krnąbrny wilczak przeszedł dzisiaj pierwszy test (reakcja na huki i wystrzały) pozytywnie, teraz będzie uczony spokojnej reakcji na odgłos silnika i jazdy samochodem (tego podobno boi się panicznie). Po pozytywnym szkoleniu, najprawdopodobniej pojedzie do Komendy we Wrocławiu.
Cóż jeszcze, pies podobno zachowuje się bez zarzutów, jest wdzięczny, że może wyprostować kości (dzisiaj biegał z opiekunem, który to stwierdził, że Car dał mu niezły wycisk), szaleje z ONkami, nie przejawia agresji. Wręcz jak na przyszłego, psiego Policjanta jest za łagodny
Postaram się niebawem wrzucić jakieś zdjęcia naszego bohatera z ośrodka w Bielawie.
Super wieści, dzięki! Jesteś wielka!

Quote:
Originally Posted by Mila View Post
Chciałam tylko przede wszystkim podziękować GRABIE, bez której ta akcja na bank by się nie udała, jak i Pani Anicie, która dograła wszelkie sprawy związane z policyjną wymianą informacji etc.
Dziękuję!
Myślę, że to była bardzo pozytywna (choć nie pozbawiona zgrzytów) akcja, która pokazuje jak mógłby (gdyby chciał ) funkcjonować Klub. Każdy robił/ oferował to, co mógł, a zgrzyty wynikały głównie z nie najlepszej komunikacji i wzajemnej nieufności. Ale od czegoś trzeba przecież zacząć... Gratki dla wszystkich zaangażowanych...

Jesli już robimy listę 'bohaterów', to myślę, że nie fair byłoby nie wspomnieć o Ssmoku, który psa wypatrzyła w schronisku i dała na forum znać.

Rona jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 15:47   #113
Mila
Junior Member

Mila's Avatar

Dokładnie (praca, Car, sesja - już mi pamięć szwankuje) Jeszcze wielkie podziękowania dla osób deklarujących swoją pomoc żywieniową, dowozową, finansową. Dzięki takiemu wsparciu, czujności Ssmoka, powodzenie akcji było do przewidzenia
Jeszcze raz dzięki i czekam na informacje jak się zapatrujecie na pomoc kundelkom z Dobrocina
Old 17-02-2010, 15:49   #114
anetawron
Licho nie śpi...

anetawron's Avatar

Send a message via ICQ to anetawron

Super.
Gratuluję udanej akcji, cieszę się że wszystko tak ładnie poszło
Dokładnie bdt, o psiaku nie można zapomnieć nawet jeśli trafi na służbę, śledzić jego losy i przejście na emeryturę.
W każdym razie ja kciuków jeszcze nie puszczam.
anetawron jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 15:56   #115
Mila
Junior Member

Mila's Avatar

Tak, zgadzam się z tym. Dlatego też poprosiłam o dane osoby, która będzie jego pełnoprawnym opiekunem. Sytuacja wygląda następująco: teraz Car jest w Bielawach, ma swojego 'Pana', który go obserwuje i szkoli. Po kilku tygodniach współpracy pojedzie do Sułkowic na specjalistyczny kurs szkoleniowy. Tam też zostanie mu przydzielony stały opiekun służbowy, którego dane zostaną nam przekazane.
Old 17-02-2010, 15:59   #116
Palpatine
Junior Member

Palpatine's Avatar

Gratulację!
Wspaniała akcja ludzi o wielkich sercach zakończona sukcesem.
Jeszcze nigdy tak niewielu nie zrobiło tak wiele dla tak niewielu. Trzymam kciuki za dobrą socjalizację oraz szkolenie!
Palpatine jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 16:02   #117
shaluka
Wilczy Duch

shaluka's Avatar

Send a message via ICQ to shaluka Send a message via Skype™ to shaluka

Super, że tak się potoczyły losy tego biednego psiaka, oby mu teraz zycie lżejszym i przyjemniejszym bylo.
Gratulacje i podziekowania za zaangazowanie zasluguja wszyscy, oczywiscie w szczegolnosci Mila, Graba, p. Anita, a co do tych ktorzy wypatrzyli psiaka, to uważam, ze nieuczciwością było by nie wspomniec, ze to Ori go zauwazyla. Owszem chwala Smokowi, ze i tu dala ten temat. Ale glownie Ori za pierwsza reakcje.
Wierze, ze skoro juz tak dobrze ludziom idzie z tym ratowaniem to moze i pomoc znalazlaby sie dla tych psiaków rocznych i kilkudniowych, co poszukuja domu. Wiecej info na wilczaku. Przepraszam,z e nie dodaje nowego temetu, ale nie mam kiedy. Pewnie, ktos tu zaraz to zrobi, trzymam kciuki, za wszytkie psiaki!!!!!
Jeszcze z mojej strony: dzieki ludzie, ze nie "przeszliscie" obojetnie i byle tak dalej!

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 16:23   #118
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Ciesze sie, ze pomimo zawirowan i trudnosci Car ma nowy dom.
Super, ze akcja sie udala.

Co do podziekowan, to naleza sie AngeliceXD z dogomanii, ktora pierwsza wypatrzyla, ze to wilczak i pewnie dzieki niej temat trafil na wilczaki.eu, gdzie troche powisial. Ja go tylko wrzucilam tutaj, bo to moment - a co jak co, ale na WD zazwyczaj takie akcje nabieraja tempa.

Przypomne jeszcze raz link do tematu na dogomanii - duzo psow nadal czeka na pomoc.
http://www.dogomania.pl/threads/1792...100psA-w-czeka
Jesli ktos jest na miejscu i ma aktualne dane ile psow pozostaje w schronisku - niech da tutaj info.

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 16:27   #119
Mila
Junior Member

Mila's Avatar

Psów jest wciąż ok. 90. Podtrzymuję temat pomocy żywieniowej. Znalezienie domków dla takiej ilości - proces długotrwały i chyba niemożliwy.
Warto poczekać na deklarację osoby, która ma najbliżej. Wtedy można przelać kasę na jej konto, kupić karmę i dostarczyć Pani Anicie. Te psy obecnie jedzą szczury i zwłoki swoich towarzyszy...Wiem, że brzmi surrealistycznie, ale taki kolaż został mi przedstawiony.
Old 17-02-2010, 16:46   #120
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Moze jest tam gdzies w okolicach jakas rzeznia albo hurtownia drobiu - mozna tanio zdobyc mieso i dowiezc. Czasami odpady za bezcen oddaja.
Tylko na ten temat musi sie zorientowac ktos kto jest na miejscu.

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules