![]() |
![]() |
|
Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#101 |
Junior Member
|
![]()
Dokładnie, jak już będziemy mieć jakieś konkrety, podpisaną umowę adopcyjną przez Komendę Stołeczną (psy wybrane przez poszczególne jednostki jadą do Sułkowic, później po sukcesywnym szkoleniu wracają do miast w których 'pilnują porządku'), pomyślimy jak to najlepiej rozwiązać. Myślę, że warto postawić na dowóz karmy, bo tak zawsze będziemy mieć pewność, że to pomoc wyłącznie dla psów. I co jeszcze ważne - policja nie może przyjmować tzw. 'prezentów'.
![]() Wolfin, niestety badanie stawów ma się odbyć przed transportem psa, także dobry stan zdrowia Cara jest wciąż warunkiem koniecznym. Badania są darmowe na miejscu, gdyż będą robione na potrzeby zaświadczeń dla Policji. Graba, co jak co, ale największe 'dzięki' to Tobie ![]() Dziękuję! |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Moderator
|
![]()
dzieki za info
![]() baardzo fajne jesli on pojdzie do pracy a jesli bedzie w Suwalkach to i w gosci potem mozemi podjechac i zerknac jak jemu tam idzie ( mam do Suwalkow okolo 100 km) no i czekami na info jak idzie sprawa dalej, teras to kawal pracy zrobiony ale duzo jescze zostalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
love and terror
|
![]()
Sorka-to nie blad Daivy tylko moj.
Ja powiedzialam, ze to Suwalki, bo nie wiem czemu, ale ubzduralo mi sie, ze Sulkowice sa jeszcze za Suwalkami... ![]() Pewnie przez te sesje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Może, jeśli będzie taka potrzeba, będę mogła pomóc z dowozem karmy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Na 100% przesłano dziś do policji zrzeczenie się psa. Czekam na oryginał rodowodu i oczywiście na wieści odnośnie porozumienia się między sobą policji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Junior Member
|
![]()
W końcu możemy odetchnąć z ulgą
![]() Car jest już w ośrodku szkoleniowym dla psów w Bielawie, ma swojego opiekuna Behawiorystę, który z relacji Pani Anity jest w psie zakochany. Nasz krnąbrny wilczak przeszedł dzisiaj pierwszy test (reakcja na huki i wystrzały) pozytywnie, teraz będzie uczony spokojnej reakcji na odgłos silnika i jazdy samochodem (tego podobno boi się panicznie). Po pozytywnym szkoleniu, najprawdopodobniej pojedzie do Komendy we Wrocławiu. Cóż jeszcze, pies podobno zachowuje się bez zarzutów, jest wdzięczny, że może wyprostować kości (dzisiaj biegał z opiekunem, który to stwierdził, że Car dał mu niezły wycisk ![]() ![]() Postaram się niebawem wrzucić jakieś zdjęcia naszego bohatera z ośrodka w Bielawie. Co do karmy, podobno Car będzie jej mieć pod dostatkiem. Teraz pozostała tylko kwestia reszty psów, których los wciąż jest parszywy i niepewny. Może zorganizujemy jakąś zbiórkę i na ręce Pani Anity przekażemy żywność? Dodatkowo, w miarę możliwości przesyłajcie proszę informację o psach z Dobrocina, może jakaś dobra dusza przygarnie i pokocha ![]() Tyle ode mnie. Chciałam tylko przede wszystkim podziękować GRABIE, bez której ta akcja na bank by się nie udała, jak i Pani Anicie, która dograła wszelkie sprawy związane z policyjną wymianą informacji etc. Dziękuję! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Moderator
|
![]()
super
![]() i trzeba podzekowac sssmokowi, ktory zalozyl temat i do tego to zaczelo sie ![]() czekami na fotki |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Super. Gratulacje dla Was. I cieszy mnie ze policja tak zadzialala, bo jak sie co raz czesciej czyta o tym ze w sluzbach mundurowych zwierzeta sie brakuje jak stare krzesla to czlowieka krew zalewa. A tutaj taka odmiana.
![]() |
#111 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Świetne informacje, aż serce rośnie!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Jesli już robimy listę 'bohaterów' ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Junior Member
|
![]()
Dokładnie
![]() ![]() ![]() Jeszcze raz dzięki i czekam na informacje jak się zapatrujecie na pomoc kundelkom z Dobrocina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Licho nie śpi...
|
![]()
Super.
Gratuluję udanej akcji, cieszę się że wszystko tak ładnie poszło ![]() Dokładnie bdt, o psiaku nie można zapomnieć nawet jeśli trafi na służbę, śledzić jego losy i przejście na emeryturę. W każdym razie ja kciuków jeszcze nie puszczam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Junior Member
|
![]()
Tak, zgadzam się z tym. Dlatego też poprosiłam o dane osoby, która będzie jego pełnoprawnym opiekunem. Sytuacja wygląda następująco: teraz Car jest w Bielawach, ma swojego 'Pana', który go obserwuje i szkoli. Po kilku tygodniach współpracy pojedzie do Sułkowic na specjalistyczny kurs szkoleniowy. Tam też zostanie mu przydzielony stały opiekun służbowy, którego dane zostaną nam przekazane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Junior Member
|
![]()
Gratulację!
Wspaniała akcja ludzi o wielkich sercach zakończona sukcesem. Jeszcze nigdy tak niewielu nie zrobiło tak wiele dla tak niewielu. Trzymam kciuki za dobrą socjalizację oraz szkolenie! |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wilczy Duch
|
![]()
Super, że tak się potoczyły losy tego biednego psiaka, oby mu teraz zycie lżejszym i przyjemniejszym bylo.
Gratulacje i podziekowania za zaangazowanie zasluguja wszyscy, oczywiscie w szczegolnosci Mila, Graba, p. Anita, a co do tych ktorzy wypatrzyli psiaka, to uważam, ze nieuczciwością było by nie wspomniec, ze to Ori go zauwazyla. Owszem chwala Smokowi, ze i tu dala ten temat. Ale glownie Ori za pierwsza reakcje. Wierze, ze skoro juz tak dobrze ludziom idzie z tym ratowaniem ![]() Jeszcze z mojej strony: dzieki ludzie, ze nie "przeszliscie" obojetnie i byle tak dalej! |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Ciesze sie, ze pomimo zawirowan i trudnosci Car ma nowy dom.
Super, ze akcja sie udala. Co do podziekowan, to naleza sie AngeliceXD z dogomanii, ktora pierwsza wypatrzyla, ze to wilczak i pewnie dzieki niej temat trafil na wilczaki.eu, gdzie troche powisial. Ja go tylko wrzucilam tutaj, bo to moment - a co jak co, ale na WD zazwyczaj takie akcje nabieraja tempa. Przypomne jeszcze raz link do tematu na dogomanii - duzo psow nadal czeka na pomoc. http://www.dogomania.pl/threads/1792...100psA-w-czeka Jesli ktos jest na miejscu i ma aktualne dane ile psow pozostaje w schronisku - niech da tutaj info. |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Junior Member
|
![]()
Psów jest wciąż ok. 90. Podtrzymuję temat pomocy żywieniowej. Znalezienie domków dla takiej ilości - proces długotrwały i chyba niemożliwy.
Warto poczekać na deklarację osoby, która ma najbliżej. Wtedy można przelać kasę na jej konto, kupić karmę i dostarczyć Pani Anicie. Te psy obecnie jedzą szczury i zwłoki swoich towarzyszy...Wiem, że brzmi surrealistycznie, ale taki kolaż został mi przedstawiony. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Moze jest tam gdzies w okolicach jakas rzeznia albo hurtownia drobiu - mozna tanio zdobyc mieso i dowiezc. Czasami odpady za bezcen oddaja.
Tylko na ten temat musi sie zorientowac ktos kto jest na miejscu. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|