![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Tak mám zase malý dotaz.
Zajímalo by mě, jestli muže fena strádat, když nemá štěňata. Cherry není uchovněná, takže nemůže mít štěňata. Ani bych to asi nikdy neplánovala vzhledem k podmínkám. Prostě nemám dostatek místa. Koupila jsem Cherry nedávno pískací hračku. Úplně si jí zamilovala. Začala ji všude nosit. Potom s ní začala i spát v pelechu. Když hračka zapískala, vždy začala kňučet a olízávat ji. Došlo to až do takového stádia, že začala vřčet, když se hračky v pelechu někdo dotknul. Tak jsem samozřejmě řekla dost a hračku ji definitivně zabavila. To si prostě dovolovat nesmí. Dva dny z toho byla špatná a všude ji hledala, pak zapomněla. Uvědomila jsem si, že hračku možná považovala za svoje stěně. Možná je to nějaký psychický proces v určitém období feny. Může tím fena nějak strádat. A je nějaké řešení. Co se týče uchovnění, má špatný skus čelisti. marinette |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Můj názor je ,že každá fena by měla mít alespoň jednou štěňata. Po štěňatech se teprve hormonálně stabilizuje a předejde se tím zvýšenému nebezpečí zánětu dělohy v pozdějším věku a projevům falešné březosti a snad i nádorům mléčné žlázy. Nicméně pokud to fence dořád nejde, je tady ještě možnost hormonální antikoncepce, případně kastrace.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Podobné je to i u lidí. Nevím o tom, že by bylo doporučeno ženám aby měly alespoň jedno dítě aby tím předešly nějakým výše uvedeným zdravotním problémům. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
musím souhlasit s pavlem, záněty dělohy a nádory z toho že fena nemá štěňata je opravdu blbá pověra a denně se setkáváme v ordinaci s tím, že majitelé chtějí vykastrovat fenku aby chudinka nestrádala,pak se diví že třeba umře protože nastanou komplikace, záněty se často objevují i po porodech a falešná březost může nastat i u chovné fenky kterou nepřipustí, pokud je problém s falešnou březostí a fenka není chovná doporučujeme v ordinaci podle možností klienta vzít si domů třeba malé štěně, fenka bude nadšená, jde to i s koťaty a dokonce i králíčky
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|