![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
ngi dhla
|
![]()
Beryl wyznaje zasadę minimum wysiłku/maksimum efektu. Jak jest spragniony i znajdzie potok w którym są głębsze miejsca, to po prostu je wodę zamiast ją grzecznie chłeptać. Otwiera pysk szeroko pysk i kłap. I tym sposobem zamiast pracować językiem 30 sekund lub minutę rozglądając się czujnie wokół, wystarczą 3 kłapnięcia paszczęką i pragnienie ugaszone.
Czy inne wilczaki też tak piją/jedzą?
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Aszczu też tak robi, ale jakoś do tej pory nie patrzyłam na to jak na coś szczególnego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Urciowaty tez woli jesc wode, dla niego najlepszy jest kubel by mogl zanurzyc ten swoj pychol az po same oczy, nos tez lubi zamoczyc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Woda z prysznica to super sprawa Urciowaty tez uwielbia, ale pakuje sie tam caly i potem caly dom ubabrany. Tak, w naturze dokladnie jak Urcio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Takie łapanie wody jak krokodyl ma wiele psów, nasza ONka tez tak robiła i zawsze się bałam, że sobie szczękę złamie w płytszych wodach, z kamienistym dnem
![]() A jak słonko dogrzeje (ot, jak dzisiaj) to bure włażą do wody i nurzają w niej cały łeb, aż po uszy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Bardzo wiele psów, różnych ras i nie-ras tak robi, w zależności od upodobań. Moim zdaniem nie ma to żadnego związku z wilczością i pierwotnością wilczaków, więc dziwią mnie trochę takie tematy... ![]() Last edited by makota; 01-07-2012 at 16:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Nie, żebym miała pretensje, broń Boże
![]() A pogawędki rozumiem i nie mam nic przeciwko, tylko że to ma zwykle taki wydźwięk, jakby żaden inny pies na świecie tak nie robił, a jeśli robi, to może się od wilczaków nauczył ![]() Może to kwestia doboru słów po prostu, nie wiem, ale dla mnie to czasem tak brzmi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Filmik nakręciłam z innej okazji, ale akurat demonstrował o czym pisali inni. Last edited by Rona; 01-07-2012 at 17:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Naturalnie nie twierdzę, że ten mechanizm działa tylko w jedną stronę i wilczaki nie uczą się zachowań specyficznych dla innych ras! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
U nas to Urcio robi za nauczyciela, nasz jamnik zrobil sie gadula jak wilczak, do tego bawi sie w ten sposob, nasza sunia tez podlapala zabawe w szarpanie i nasz owczarek tez. Niestety Urcio nie chce sie od nich uczyc, a szkoda
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Quote:
To, że psy uczą się od siebie nawzajem jest zresztą często spotykanym zjawiskiem, więc nie widzę w tym akurat nic dziwnego ![]() Bardziej mi chodziło o wciąż powtarzające się pytania typu: "czy wasze wilczaki też grzebią w ziemi po załatwieniu się?" i inne podobne, brzmiące tak, jakby to było coś niespotykanego, tymczasem wystarczy popatrzeć na jakiegokolwiek, pierwszego lepszego z brzegu psa, żeby w ogóle nie wpaść na pomysł zadawania pytania tego typu ![]() Niemniej jednak mam wrażenie, że mój post został odebrany jako swego rodzaju zarzut, a absolutnie nie miałam tego na myśli ![]() Jak kogoś moja obserwacja uraziła, to przepraszam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Ja się nie czuję urażona Twoim rozbawieniem, ociupinkę zaskoczona, ale bez negatywnych konotacji. Zobaczysz,że jak się doczekasz swojego wilczaka, też nie unikniesz tego typu porównań ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() (Co nie wyklucza oczywiście miłej pogawędki na ten temat i podzieleniem się własnymi wrażeniami) Ale pytanie pytaniu nierówne, dla mnie to trochę "czy Wasz wilczak też robi siku" ![]() No nie wiem, może źle to interpretuję... przemęczona chronicznie ostatnio jestem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
ngi dhla
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#17 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Zatem - Makota- myślę, że z nami wszystko OK, nie traktujemy swoich wilczaków jako "cud objawiony", w każdym razie nie bardziej niż właściciele psów inny ras. ![]() ![]() Btw; Łowca również je wodę, ale to mnie nigdy jakoś za bardzo nie dziwiło, natomiast nie mogę pojąć, dlaczego ZANIM się zabierze do jedzenia "chrupek", musi najpierw walnąć w michę łapą, żeby się rozsypały po całej kuchni. Chrupki mogą w misce leżeć i leżeć; rozsypuje je dopiero, jak mu się zachce jesć; wygląda na to, że chodzenie po kuchni i wybieranie ich spod stołu i krzeseł po prostu bardziej go bawi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Sheytan uwielbia jeść wodę, bardzo często to u niego obserwuję. Co do wkładania głowy po uszy w wodę to zdarza mu się nieco rzadziej, tylko jak ma głupawkę.
Podczas majówki wrzucaliśmy patyki naciągnięte wodą, które tonęły do płytkiej wody i wtedy- jeden raz widziałam jak Shey zanurza całą głowę łącznie z uszami, żeby go wyciągnąć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A dzisiaj tez rozsypane chrupki sa bardziej atrakcyjne niz te w misce, nawet z czyms extra. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|