Zurück   Wolfdog.org forum > Polski > Sport i szkolenie

Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach...

Themen-Optionen Ansicht
Alt 08-06-2013, 07:42 AM   #20
Piter
Junior Member

Benutzerbild von Piter

Piter eine Nachricht über Yahoo! schicken
Standard

Zitat:
Zitat von netah Beitrag anzeigen
A tak z innej beczki to jedyny sposób wg mnie, to zacząć od szczeniaka i uprzeć się, że z ręki może karmić tylko jeden członek rodziny. Obojętnie kto, ale tylko jeden. Wtedy jest szansa, że pies załapie schemat czarne/białe. Inaczej będzie miał mętlik pt, to już nie wiem od kogo mogę a od kogo nie.

? ! a wyobrażasz sobie że mała wnusia zrozumie że to ? że ty mozesz a ona nie . a wtedy jest też nauka dla psiaka z "obchodzeniem się z dziećmi"
najbardziej mnie wkurza jak prosze znajomych aby poczęstowali Karla i jednoczesnym ptryczkiem w dolna szczękę jak weźnie. A oni ...O nie nie będziemy strofować psa . i jak on ma sie nauczyć że nie wolno .
Moga dawać tylko SWOI ! . A SWÓJ to tylko domownicy wszyscy inni ciotki wujkowie drudzy dziadkowie TO OBCY . I basta.
Tak samo podawanie jedzenie przez ogrodzenie przez domowników jest zakazane . kizi/mizi przez ogrodzenie zakazane . no i żarcie z ziemi zakazane ( ale do kompostownika to zagląda )
Piter jest offline   Mit Zitat antworten

Themen-Optionen
Ansicht