![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
I jeszcze ? o wychowaniu szczeniakow...
czy i wasze psiaki pokazywaly wam czasem co mysla o Waszych zakazach ? Fanysia czasem mogla by zagrac glowna role w "Poskromieniu zlosnicy". Szczegolnie gdy gryzie kabel od lampy , drazni kota , wklada nos do kontaktu lub podgryza cos zabronionego... a troslkiwi wlasciciele staraja sie ja powstrzymac. Potrafi wtedy sie odgryzac z mala zloscia w warczeniu ( w skali szczeniaka ) obnaza jeszcze smieszne zebiska probuje tez sie ich dzialanie. Malo tu skutkuje karcenie w stylu wilczej mamy potrzasaniem za skore karku czy przytrzymaniem kufy . Jedynie kilkuminutowe pozbawienie wolnosci i naszej obecnosci troche ja uspokaja ( czasem na krotko , dopoki znow nie zacznie rozrabiac w stylu a moze podgryze babcie - no bo zabawa z nami nie jest tak ciekawa w tym momencie) Troche to wyglada na wstepna probe sil ,co komu wolno , moze jak capne zebami to mnie puszcza i dadza spokoj , bo ja sama wiem co chce. ; ) Moze troche duzo sytuacyjnych opisow ale to k'woli zrozumienia. Podzielcie sie doswiadczeniem jak sobie radzic z takim dorastajacym stworzeniem : ) Pozdrawiam Kamila itroche na wyrost zlosliwa Fany |
![]() |
![]() |
|
|