Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

View Poll Results: Souhlasíte s rozhodnutím chovatelské komise KCHÈSV, ¾e pes rentgenovaný v zahranièí musí být je¹tì j
Ano 8 42.11%
Ne 11 57.89%
Je mi to jedno 0 0%
Voters: 19. You may not vote on this poll

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2004, 21:36   #11
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Monika
Na výsledek DKK a loktů v Itálii čekáte několik měsíců, už první posudek píše sám rentgenolog a posílá ho dál ke komisionelnímu posouzení.
Ale v Polsku je to zcela shodné - jedeš k veterináři, uděláš snímek. Potom může již veterinář řícu neoficiální své hodnocení. Ale potom je sníme odeslán jednomu z 5 posuzovatelů, kteří mají od FCI právo posuzovat. Po nějakém měsíci dostaneš výsledek. To, že u Siembiedy máš výsledek po několika minutách je tím, že on je jedním z těch 5 vyhodnocovatelů...

Quote:
Po několika měsících vám přijde asi 3 stránkový "elaborát" kde jsou všechna mnou vyjmenovaná kritéria podrobně popsána a obodovaná.
?!? Takový posudek jsem viděla a nebyl to žádný "3 stránkový elaborát"... Proto jsem požádala jednoho italského majitele aby mi celý dokument naskenoval... Byl tak laskav a zde je výsledek:
- úvodní stránka (1header_page.jpg)
- dvě strany, kde je všeobecný popis způsobu vyhodnocování ( 2information_2.jpg & 3information.jpg)
- protokol vyhodnocení DKK psa a také kopie snímku (4xrays_and_values.jpg)
- výsledky vyhodnocení DKK rodičů a sourozenců (5_family_results.jpg)
- oficiální certifikát FCI o vyhodnocení (6FCI_certificate.jpg)
- výsledek vyšetření zubů, skusu a varlat (6teeth_and_testicles.jpg)
- účet za vyhodnocení (7costs.jpg)

Neviděla jsem žádnou stránku s dlouhým popisem vyhodnocení. Nebo jsi snad myslela ty všeobecné podmínky (strana 2 a 3)? Ale to není popis vyhodnocení toho konkrétního psa...

K tomu je vyhodnocení DKK v Itálii zatraceně drahé - v Německu stojí např. 50 EUR. V Itálii stojí už jen snímek 70 EUR, EUR zaslání vyhodnocovateli a 39,60 EUR Za vlastní vyhodnocení a vystavení všech dokumentů. Dohromady 114,60 EUR. Mohu Ti zaručit, že pokud Siembiedovi zaplatíš tolik jako v Itálii, pak Ti nejen vytiskne snímek a pár stránek o vyhodnocení, ale navíc dostaneš vyhodnocení DKK jako diplom se zlatým písmem...

Quote:
Originally Posted by alexa
Pravda, slovenští plemeníci využíváni jsou - mě například ani nic mocjiného nezbývá
To je jedna věc. Druhou je, že zájemci o štěně už velice často kladou důraz na výsledky DKK. To komplikuje situaci mnohem více: když mám zájemce o štěně a doporučím jim vrh z ČR, potom často slyším odpověď: "Jak můžete jako chovatelka doporučit vrh, kde jeden z rodičů ma DKK?". Nikoho nezajímají "perfektní dvojky" ...
Já bych také ráda kryla mé feny v ČR. Ale všichni nuloví psi jsou příliš příbuzní. Ostatní pěkní psi mají ty "pěkné dvojky". V polsku je nyní "panika z DKK". Jeden kynologický časopis píše o DKK a jestliže nakryji psem s DKK C, pak bude zatraceně těžké najít zájemce, protože každý kdo chce psa pro chov a výstavy, chce pouze štěně po nulových rodičích. A opět, nikoho nezajímá, že má "pěkné dvojky"...

Quote:
Což je velká škoda, protože Itálie se svými cca 400 štěňaty ročně by nám mohla poskytnout statisticky velmi významný vzorek.
??? Můžeš mi říci, kde bereš tyto statistiky? Podle našich informací a dat od chovatelů je to max. 200-250 štěňat ročně.

Quote:
Přestože 32 zrentgenovaných zvířat není statisticky významný vzorek
Souhlasím. Ale statistiky vyhodnocených psů jsou nízké kvůli jedné chovatelské stanici, která nerentgenuje vůbec. Např. Edit (Crying wolf) má prakticky vyhodnoceny celé vrhy. U vrhů A, B a C je zrentgenováno a vyhodnoceno 84% štěňat (DKK-A=58%, DKK-B=10%, DKK-C=16%, DKK-D=0%, DKK-E=0%). U vrhů D a E vypadá situace obdobně. A to už má silnou vypovídací schopnost... . Sice jsou to statisticky stále nízká čísla ale i v ČR není vyhodnoceno tolik zvířat aby se dala dělat "profesionální" statistika...

Quote:
V databázi jsou uveřejněny údaje nekompletní, jelikož majitelé se špatnými výsledky nechlubí, sami o sobě vám je nezašlou a to platí pro všechny majitele ze všech zemí.
V databázi máme dvě kolonky. Jedno jsou oficiální výsledky, které nám oficiálně zaslali majitelé a chovatelé, druhé jsou neoficiální výsledky, kdy např. majitel nechce výsledek zveřejnit. Máme také neoficiální výsledky např. z Itálie od psů, kteří byli kvůli těžké DKK operováni. Tato data používáme pouze ke statistikám...

Quote:
Psů rentgenovaných v Polsku je taktéž kolem 30, takže "statistika" bude alespoň porovnatelná s Maďarskou.
Myslíš polské psy? Zde bylo vyhodnoceno 10 psů a 100% je chovných, protože u nás je možno (bohužel) chovat s jakoukoliv DKK. 90% z těchto psů je z nulových rodičů. Ale 20% má DKK horší než C... To nejsou ale žádné statistiky, protože z 10 psů je blbost nějakou statistiku dělat.
Jestliže ale myslíš na celkové statistiky, pak musíš Siembiedu pozvat na kávu a tam to s ním probrat... . On pravděpodobně již vyhodnotil podobný počet ČsV jako Šterc. Výsledky jsou, podle mých informací, horší než v Maďarsku (není divu, sem přijíždějí v poslední době psi, kteří majií v ČR výsledek C a horší) ale jsou výrazně lepší než v ČR...

Quote:
Na Slovensko za výsledky se zatím nejezdí a má to své důvody
Proč tak tajemně? Na Slovensko se prostě nejezdí proto, že tamní veterináři nechtějí vyhodnocovat zahraniční psy. Takže nejprve by bylo třeba se domluvit s nějakým majitelem na Slovensku aby se nechal zapsat jako majitel psa a teprve potom udělat snímek a vyhodnocení. A to je značně komplikované...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote

Posting Rules