![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Witam i znow ja i moj szaman-wyjacy zwariowany...
I stalo sie maly od kilku dni oficjalnie moze wychodzic na pole i spotykac sie z psami. W domu bywalo roznie ale byl raczej ostrym psiakiem raz nawet pokazal na mnie zeby podczas kiedy dostawal w tylek. Kiedy spotykal sie z psami (wszystkie kilka razy wieksze) nie czol zadnego strachu biegl z merdajacym ogonem chetny do zabawy jednak kiedy ktorys go przewrocil a robil to kazdy strasznie sie denerwowal i pokazywal swoj charakterek rowniez bez leku i obaw. Myslalem ze nie lubi byc wywracany i tyle dlatego tak sie irytuje. Ale dzisiaj pierwszy raz spotkal psa niewiele wiekszego od siebie 9 miesieczna spanielke skora do zabawy wiec sie zaczelo kiedy tylko go wywrocila szaman zmienil sie nie do poznania zaczol byc agresywny kilka razy z jego pyska wystawaly wlosy spanielki az w koncu udalo mu sie ja wywrocic i autentycznie zlapal za gardlo a spanielka znieruchomiala dopiero kiedy on puscil ona drgnela. Poczytalem o wilkach i wyglada mi na to ze bedzie to osobnik alpha i niby jest fajnie on sie napewno jak dorosnie obroni obroni i mnie jak zajdzie potrzeba ale jednak przeraza mnie swiadomosc ciaglej kontroli czy nie ma jakiegos psa w poblizu i skazania na wieczna smycz. Wszytko ma wady i zalety. Ja sobie z nim rade dam ale jak kontrolowac jego zachowania z innymi psami? Moze ktos z wlascicieli szczególnie psow mieli maja podobne problemy i jak je rozwiazali rozwiazuja? No to tyle relacjonowal z pola boju Irek p.s I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WLASCICIELI I ICH POCIECH NA TE SWIETA I POWODZENIA NA WYSTAWACH W 2003 ROKU (dopuki oczywiscie Szaman nie urosnie no bo wtedy.... ![]() I szczególne pozdrowienia dla Pavla H dzieki Pavelku za szamana jestesmy naprawde szczesliwi ze go mamy! Czesc Irek i Szaman......... |
![]() |
![]() |
|
|