Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Sport i szkolenie

Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach...

Thread Tools Display Modes
Old 16-01-2003, 21:21   #1
romejo
Junior Member

romejo's Avatar

Default Przedszkole w Krakowie

Wiec tak
Dzieki uprzejmosci Przemka dostalem 3 adresy do psich przedszkoli w krakowie Napisalem do wszystkich niestety odpowiedz uzyskalem jedynie z jednego.
Rozmawialem z ta pania i mam tam dzwonic jeszcze dzisiaj

Jest to szkolenie metoda klikiera troszeczke o tym poczytalem i wyglada to tak (jesli dobrze zrozumialem) jak pies wykona polecenie czeka go nagroda jesli nie to uslyszy dzwiek ktory ma byc dla niego kara. Przemek nie poleca tej metody poniewaz czw czasmi trzeba przylozyc a ta metoda szkolenia jest metoda "nieinwazyja"ZGADZAM SIE Z PRZEMKIEM W 1000% ALE PIES ZACZYNA SIE OBAWIAC WLASCICIELA PO KARZACH CIELESNYCH WIEC...!?
No coz ale tylko oni odpowiedzieli na list.
Wiec pozwolilem sobie do pani zadzwonic. Pani powiedziala ze zna czw(jednak nie czarujmy sie moze zna a moze przygotowala sie do odpowiedzi na moj list) Stwierdzial ze jest w stanie mi pomoc

Lekcje odbywaja sie w grupach 6-10 psow na sali gimnastycznej( akorat w zimie to plus) przez 8 tygodni w kazda niedziele po 2 godziny na osiedlu Stalowe w N.Hucie. Koszt takiego szkolenia to 400zl

Przedstawilem Pani 3 kwestje ktore chce skorygowac u szamana
1. Nadmierna agresja(jednak po woli peroble rozwiazuje sie sam)
2. Sikanie w domu(problem prawie sie rozwiazal ale zachorowalem i przez 4 dni nie wychodzilem z domu wiec szaman prawie rowniez) wiec problem powrocil 3.Zjadanie wszystkiego na polu( i to jest naprawde problem zjada wszystko od wyzuconego jedzenia przez liscie trawy drzewa kamienie a na odchodach innych zwierzat konczac) 2 razy wyladowalem z nim u weta z totalna sraka a potem dietka zaszczyki powrot do zdrowia i znow sie zaczyna. Jak jest na sznurku to moge to kontrolowac ale jak idziemy na AWF to biega luzem i juz kontrola jest problematyczna
Pani powiedziala ze najwiekszy problem bedzie z punktem 3 ale da sie zrobic Rozmawialismy jeszcze z treserem na AWF-e oni nie prowadza przedszkola dla psow i facet twierdzil ze jest to bezsens. Ma do siebie wyzuty ze swojego owczarka niemieckiego zaczal szkolic w wieku 5 miesiec i odebral mu przez to kawal dziecinstwa jego pies wczesniej dojzal itp itd no ale pies jest wyszkolony perfekcyjnie!
Na moje pytanie o agresje powiedzial zeby podczas zabawy kiedy szaman sie zacznie denerwowac odciagac go i nie pozwolic na powrot do zabawy przez jakis czas(kilka minut do jego uspokojenia), co do jedzenia wszystkiego na polu zasugerowal podlozenie jakiegos smakowitego kaska w trawie i w momecie zjadania skroic dupsko ale pozadnie.
No i co teraz isc na szkolenie czy zrobic to samemu?
Ja zadzwonie dzis do kobiety jesli sie zdecyduje to ona najpierw chce sie spotkac i dokladnie wyjasnic o co chodzi z ta metoda behavioralna i potem w niedziele na szkolenie.
Jeszcze nie wiem co zrobie jesli jednak szaman pojdzie na szkolenie to
oczywiscie wszystko dokladnie opowiem No to prosze wybaczyc za tak dlugi list i jesli to mozliwe to moze mi dokladnie ktos napisac ktory czw pojechal do poznania a ktory do krakowa bo troche pisze Ela troche Matylda a troche Margo a ja jestem po dosc ostro
przebytej grypie wiec sie gubie.
No to tyle pozdrawiamy Ania Irek Szaman
p.s
czesto bywamy w Polanczyku i wogole nad solina a w Polanczyku zawsze spimy w takim fajowym hoteliku "na górce"
NARKA
romejo jest offline   Reply With Quote

Posting Rules