Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Žijeme s vlčákem...

Žijeme s vlčákem... Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV... vše o povaze československých vlčáků

Thread Tools Display Modes
Old 07-09-2008, 08:22   #28
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by Mirkawolf View Post
Nebo to mam chapat tak, ze to co plati pro Ufonek, neplati pro Wolfdog? Zakon o autorskych pravech plati snad pro vsechny stejne, ne?
Ano, přesně tak, zákon platí pro všechny. Na rozdíl od ufonka, netajíme identitu našich uživatelů, takže můžeš žalovat přímo je. U ufonka je to složitější, protože soud těžko vezme žalobu na uživatele irishka258. Ale žalovat můžeš samozřejmě i server, to není problém. Jen je otázka, zda Ti žalobu vezme soud, když je jasné, kdo autorská práva porušil.

Quote:
Originally Posted by CDaniela View Post
Aha a jak mám tedy rozumět tvým slovům Já nežaluji děti, ale majitele serveru, který kradené fotky zveřejnil.
Kdo je tedy dle tebe viník? Kdo má právo z vašeho serveru fotky stahovat? A kdo to udělá, pokud to budu požadovat?
Hmm, taky je vidět, že mícháš hrušky z jablkama. Kdo je viník a nemá nic společného s tím, kdo má právo fotky stahovat. Rozhodující je, kdo je tam má právo dávat. Stažení fotek můžeš požadovat jak po majiteli serveru, tak po uživateli, který je tam dal.

Quote:
Originally Posted by Mirkawolf View Post
Jeste bych rada podotkla, ze stejne tak jako nemam pravo editovat vlastni prispevky zde na Wolfdogu, tak nemam ani pravo k mazani fotografii z galerie, a to ani mnou zaslanych. Stejna "prava" jako ja ma 99,9% uzivatelu tohoto serveru, takze i kdybys mel Pavle pravdu a mela bych se s zadosti o smazani obratit primo na uzivatele, ktery kradenou fotku na Wolfdog.org poslal, tak k cemu by mi to bylo, kdyz by ji tento uzivatel nemohl smazat, ani kdyby nakrasne chtel?
Mirko, o čem se tady dohaduješ ? O žalobě na porušení autorských práv ? Pak je jedno, kdo má právo fotky mazat nebo editovat (viz výše). Nebo se dohadujeme o tom, koho kontaktovat, pokud chceš fotky ze serveru vymazat ? Pak není ovšem možné mazat fotky jen tak, protože to by kdokoliv mohl požádat o smazání jakékoliv fotky a tvrdit, že je jeho. Pokud chceš smazat fotku, kterou jsi umístila na server sama, pak to bez problémů majitel serveru udělá. Pokud se jedná o fotku, kterou tam umístil někdo jiný, potom musí administrátor vše konzultovat s ním.
Nechápu dost dobře, proč se pořád snažíte mne "zahnat do kouta". Na rozdíl od vás, jsem se s Margo a Przemkem musel touhle problematikou zabývat do hloubky, protože server na udání partičky kolem Soukupové nás vyšetřoval Úřad na ochranu osobních údajů. A ten kupodivu po čtyřdenní hloubkové kontrole zjistil, že máme vše v pořádku.
Pavel jest offline   Reply With Quote

Posting Rules