![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Sposob okazal sie trafiony w dziesiatke. Halla sie uspokoila, skonczyly sie
placze i lamenty. Nie narozrabialy nic a nic (siusiu sie nie liczy, w koncu szczeniaczek, wiec jeszcze sie uczymy). Zostawilam im otwarty balkon, wiec mozna bylo z II pietra obserwowac okolice, ponadto zabawek troche sie przydalo, mozna sie bylo czyms zajac. Julka juz przeszla etap pobytu w tym mieszakaniu (kiedys mieszkalysmy razem z mama i Julka), co miala napsuc to juz popsula, teraz jest stateczna panienka, ktora z duza doza wyrozumialosci podchodzi do harcow szczeniaka. Liczymy na to, ze to rozwiazanie sie przyjmie i psy dzis lub jutro nie wpadna na pomysl demolki. Generalnie wydaje mi sie, ze jest to z korzyscia dla obu stron, nie sa same w domach przez kilka godzin-maja siebie do towarzystwa - zawsze mozna o czyms pogadac ![]() Mam wiec nadzieje, ze klatka do niczego sie nam juz nie przyda - serce mnie bolalo, kiedy Halle w niej zamykalam! Gdzie moge znalezc informacje na temat zapotrzebowania wilczaka na witaminy i mikro- oraz makroelementy? =A6ledzilam ostatnia dyskusje na temat dodatku wapna i witamin do pozywienia i chcialabym cos doczytac. My podajemy Halii Eukanube (jagniecina z ryzem), raz dziennie gotowane mieso (drobiowe, podroby wolowe lub cielece lub wolowina) z dodatkiem kilku lyzek ciemnego ryzu i czasami warzyw (i do tego dajemy troche wapna od weta), raz na 2-3 dni kilka lyzek twarogu i zoltko kurze. Generalnie widze, ze taka dieta jej odpowiada (mieso z ryzem oraz twarozek szczegolnie), jednakze kupa jeszcze nie jest dobrze uformowana, czasami stanowczo za luzna - i teraz nie wiem czy to sprawa diety czy tez tego, ze Halla co chwile zjada jakies paskudztwo na spacerze (jeszcze nad tym nie zapanowalismy). Chetnie wyslucham Waszych opinii. Joanna |
![]() |
![]() |
|
|