![]() |
![]() |
|
Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Witajcie!
Nie znalazłam tutaj tematu tylko do przedstawiania się więc piszę tu ![]() Jestem Ulka, studentka zootechniki. Bardzo kocham wszystkie zwierzęta, zwłaszcza psy i konie ![]() ![]() Otóż, jestem właścicielą suczki razy Border Collie (rodowodowej). Wybierałam tą rasę głównie z powodu charatketu, predyspozycji do współpracy z człowiekiem, wygląd też ma znaczenie - każdy ma jakieś swoje upodobania ![]() ![]() Zawsze podobały mi się psy ras pierwotnych. Łajki. Akity- jednak ich charatker mi nie odpowiada. I Wilczaki. jak narzie Wilczaki zafascynowały mnie swoją urodą, ale właśnie dlategu jestem tu by poznać bardziej ich charakter, poczytac co właściciele mówią o nich. W najbliższym zasie nie planuję drugiego psa, ale kiedyś w przyszłość mam nadzieję mieć ich kilka, oczywiście zobaczymy jak się ułozy wszystko. Chodzimi mi o to czy może ktoś wie, albo mniej więcej ma jakieś zdanie czy odpowiednie byłoby trzymanie Wilczaków i Borderów. czy jednka może są to dwie bardzo rózne rasy krótych potrzeby są inne? Wilczaki są bardzo energiczne, to bardzo dobrze, tak jak Bordery, jednak słyszałam ze mają zupełnie inny styl zabawy. Oj bardzo długi ten mój post, mam nadzieję żę ktoś dotarł do końca i zechce rozwinąć temat. Pozdrawiam gorąco wszystkich właścicieli Wilczaków ![]() |
![]() |
![]() |
|
|